Uutiset / 05.01.2012

Sanoma Magazines postittanut uutta freelancer-sopimusta

Sanoma Magazines Finland on lähettänyt freelancereilleen allekirjoitettavaksi uuden freelancersopimuksen. Sopimus on kaikilta olennaisilta osiltaan sama kuin Sanoma Newsin paljon julkisuudessa ollut freelancer-sopimus, ja se heikentää tuntuvasti sellaisen freelancerin asemaa, joka on tehnyt Sanoma Magazinesiin talon vanhalla sopimuksella tai itse neuvotellun sopimuksen pohjalta. Erityisesti vastuuehdon vuoksi sopimus muodostaa freelancerille myös huomattavia riskejä.

Tarkempi analyysi sopimuksesta on julkaistu Freelanceryhdistyksen sivuilla.

Vuoden 2007 lopulla Journalistiliiton ja Sanoma Magazinesin välillä käydyissä neuvotteluissa on kirjallisesti ja allekirjoituksin sovittu, että osapuolet palaavat neuvottelupöytään, kun uuden sopimuspohjan tekeminen tulee ajankohtaiseksi. Nyt yhtiö ei ole toiminut sovitulla tavalla. Liiton ja yhtiön edustajien välille on kuitenkin liiton pyynnöstä saatu sovittua asiasta tapaaminen perjantaille 13.1.

 

Listätietoja: Lakimies Valtteri Aaltonen                     (valtteri.aaltonen@journalistiliitto.fi, 050 525 8252)


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliiton pitkäaikainen puheenjohtaja Antero Laine on kuollut  

Hän toimi liiton puheenjohtajana 1974-1992.

Ehdota nyt Järjestöteko- ja Työyhteisötekijäpalkinnon saajaa

Esityksiä palkittaviksi voivat tehdä liiton jäsenyhdistykset, osastot ja yksittäiset jäsenet. Palkinnoista päättää liiton hallitus.

Riitaan elokuva- ja tv-tuotantoalan työvuorojen muuttamisesta ei saatu tuomioistuimesta selkeytystä

Journalistiliitto nosti kanteen, koska sen tulkinnan mukaan jäsenien työvuoroja oli muutettu työehtosopimuksen vastaisesti. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun elokuva- ja tv-tuotantoalan työehtosopimusta tulkittiin työtuomioistuimessa.