Uusimmat

Sanoma Magazines postittanut uutta freelancer-sopimusta

Liiton edustajat tapaavat SMF:n johtoa perjantaina 13.1. Freelancereita kehotetaan toistaiseksi olemaan allekirjoittamatta sopimusta.

Sanoma Magazines Finland on lähettänyt freelancereilleen allekirjoitettavaksi uuden freelancersopimuksen. Sopimus on kaikilta olennaisilta osiltaan sama kuin Sanoma Newsin paljon julkisuudessa ollut freelancer-sopimus, ja se heikentää tuntuvasti sellaisen freelancerin asemaa, joka on tehnyt Sanoma Magazinesiin talon vanhalla sopimuksella tai itse neuvotellun sopimuksen pohjalta. Erityisesti vastuuehdon vuoksi sopimus muodostaa freelancerille myös huomattavia riskejä.

Tarkempi analyysi sopimuksesta on julkaistu Freelanceryhdistyksen sivuilla.

Vuoden 2007 lopulla Journalistiliiton ja Sanoma Magazinesin välillä käydyissä neuvotteluissa on kirjallisesti ja allekirjoituksin sovittu, että osapuolet palaavat neuvottelupöytään, kun uuden sopimuspohjan tekeminen tulee ajankohtaiseksi. Nyt yhtiö ei ole toiminut sovitulla tavalla. Liiton ja yhtiön edustajien välille on kuitenkin liiton pyynnöstä saatu sovittua asiasta tapaaminen perjantaille 13.1.

 

Listätietoja: Lakimies Valtteri Aaltonen                     (valtteri.aaltonen@journalistiliitto.fi, 050 525 8252)