Itsemaksavat

Jos työnantajasi ei peri jäsenmaksua palkastasi valtakirjaperinnässä tai olet yrittäjä tai freelancer, olet itsemaksava jäsen eli maksat jäsenmaksusi itse suoraan liitolle.

Jäsenmaksu työsuhteisille, jotka voivat kuulua työttömyyskassaan, on 1,4 prosenttia bruttopalkasta. Tämä koskee sekä valtakirjaperinnässä olevia että itsemaksavia työsuhteisia. Maksu sisältää työttömyyskassa A-kassan jäsenmaksun, kun jäsen on liittynyt A-kassaan.

Freelancereilla ja yrittäjillä maksu on 22 euroa kuukaudessa. Maksu ei sisällä työttömyyskassamaksua.

Itsemaksavia jäseniä ovat myös opiskelijateläkeläisetsivutoimiset freet ja kaksoisjäsenet sekä perusmaksun piirissä olevat jäsenet.

Jäsenmaksu hoituu e-laskulla

Voit maksaa jäsenmaksusi e-laskulla, joka tilataan verkkopankista pankin antamien ohjeiden mukaan hakusanalla “Journalistiliitto”. E-lasku löytyy verkkopankista noin kaksi viikkoa ennen eräpäivää. E-lasku on näppärä ja luonnonvaroja säästävä.

Jäsenmaksu maksetaan viitenumerolla, joka yleensä vaihtuu kuukausittain. Viitenumerot toimitetaan kullekin itsemaksavalle jäsenelle. Niille, jotka maksavat kiinteää jäsenmaksua, viitenumero pysyy samana koko kalenterivuoden. Kiinteäksi jäsenmaksuksi ei kuitenkaan lasketa 17 euron vähimmäismaksua.

Eräpäivä on kuukauden 15. päivä.