Opiskelijat

Opiskelijan jäsenmaksu on 4 euroa kuukaudessa. Opiskelijalla on oikeus alennettuun jäsenmaksuun opintojen päättymiseen asti, mutta enintään 5,5 vuotta opintojen alkamisesta.

Työttömyyskassaan liityttyään opiskelija maksaa työttömyyskassan jäsenmaksun sisältävää täyttä perusmaksua 17,00 euroa/kk. Työttömyyskassaan kannattaa liittyä heti, kun alkaa tehdä työsuhteista journalistista työtä. Tämä tuo taloudellista turvaa, jos et heti valmistuttuasi saa töitä. Lisätietoja SJL:n työttömyyskassan A-kassan sivuilta.

Jos opinnot ovat kestäneet yli 5,5 vuotta, jäsenmaksu on yleensä 1,4 prosenttia tuloista tai freelancereille määritelty jäsenmaksu.

Pidä tietosi ajan tasalla

Muistathan ilmoittaa liiton jäsenrekisteriin, kun opiskelusi päättyy tai siirryt töihin. Noin kuusi kuukautta kestävän työsuhteen aloittaminen tai päätoimiseksi freelanceriksi siirtyminen yleensä edellyttää jäsenlajin vaihtamista. Pelkkä oppilaitoksessa kirjoilla oleminen ei oikeuta opiskelijajäsenyyteen. Jos käy ilmi, että opiskelija onkin ollut töissä, jäsenmaksut voidaan periä takautuvasti.

Jos opintojen aikana solmittu työsuhde kestää noin 6 kuukautta, liitto ei enää katso jäsentä opiskelijaksi, vaan jäsenlaji on syytä vaihtaa työsuhteiseksi. Tällöin jäsenmaksu on 1,4 prosenttia tuloista. Myös opiskelijan tehdessä freelance-työtä säännöllisesti ja päätoimisesti tai lähes päätoimisesti jäsenmaksu tarkastetaan. Se voidaan tilanteen mukaan muuttaa 22 euron freejäsenmaksuksi.

Jäsenmaksu hoituu e-laskulla

Voit maksaa jäsenmaksusi e-laskulla, joka tilataan verkkopankista pankin antamien ohjeiden mukaan hakusanalla “Journalistiliitto”. E-lasku löytyy verkkopankista noin kaksi viikkoa ennen eräpäivää. E-lasku on näppärä ja luonnonvaroja säästävä.

Jäsenmaksu voidaan maksaa kuukausittain. Eräpäivä on kuukauden 15. päivä. Pyydämme käyttämään viitenumeroa. Jos maksat kiinteää jäsenmaksua, voit maksaa myös kerralla useamman kuukauden maksut.

Opiskelijajäsenemme saavat pressikortin, Journalisti-lehden ja muut Journalistiliiton jäsenedut sekä -palvelut.