Koulutus

Journalistiliitto ja sen jäsenyhdistykset järjestävät vuosittain kymmeniä koulutus- ja muita tilaisuuksia, joista useimmat ovat liiton jäsenille maksuttomia. Liitto on myös neuvottelut sinulle oikeuden Tako- ja Kako-koulutuspäiviin.

Kehitä ammattitaitoasi Liiton jäsenenä

Journalistiliiton jäsenenä voit osallistua liiton vuosittain järjestämiin usein täysin maksuttomiin koulutuksiin ja tapahtumiin. Koulutuksia järjestetään sekä lähikoulutuksina että etäkoulutuksina. Osa koulutuksista on suunnattu kaikille jäsenile, osa tietyille jäsenryhmille: liitto järjestää esimerkiksi omia seminaareja opiskelijoille, ruotsikielisille jäsenille ja luottamustehtävissä toimiville. Tulevista koulutuksista tiedotetaan liiton verkkosivuilla ja jäsenkirjeessä.

Journalistiliiton jäsenyhdistykset järjestävät myös vuosittain lukuisia koulutuksia, joista osa on auki kaikille jäsenille yhdistykseen katsomatta. Tiedot yhdistysten koulutuksista löytyvät yhdistysten omilta verkkosivuilta.

Media-alan täydennyskoulutusta tarjoavat lisäksi esimerkiksi Journalistisen kulttuurin edistämissäätiö JOKES, koulutusrahasto KOURA ja monet oppilaitokset. Lisätietoa esimerkiksi Jokesin koulutuksista ja apurahoista löydät Apurahat-sivulta. Kouran apurahat on tarkoitettu Ylen ja MTV:n työntekijöille.

Journalistiliitto on sopinut työantajan kanssa, että toimituksellisella henkilöstöllä ja kustannustoimittajille on mahdollisuus käyttää tietty määrä työpäiviä vuosittain kouluttautumiseen. Tätä oikeutta koskevat Tako- ja Kako-suositukset löydät tämän sivun lopusta.

Tako- ja Kako-suositukset