Eläkkeelle

Journalistiliiton jäsenyytesi säilyy eläkkeelläkin. Muistathan ilmoittaa eläkkeelle siirtymisestä liiton toimistoon.

Kun siirryt eläkkeelle, ole yhteydessä liittoon sähköpostilla jasenasiat@journalistiliitto.fi tai soita jäsenasioihin numeroon 09 6122 3333 (ma 10-11.30, ti-pe 9-11.30).  Ilmoitathan meille virallisen eläkkeellesiirtymispäivän. Tieto eläkkeelle siirtymisestä ei tule liittoon automaattisesti. Tarvitsemme tiedon myös siksi, että eläkkeelle siirryttyäsi maksat eläkeläisten jäsenmaksun.

Vuonna 2016 tai sen jälkeen eläköityneet jäsenet maksavat jäsenmaksua, joka on 8,50 euroa kuukaudessa. Eläkeläisten jäsenmaksu ei ole verotuksessa vähennyskelpoinen tulonhankkimiskulu.

Journalistiliiton jäsenyys säilyy siis eläkevuosina. Pressikortin on sinun itse tilattava, tai sen vaihtoehtona voit ladata matkapuhelimeen sähköisen pressikortin. Lue ohjeet täältä.

Jäsenetuvakuutuksen voimassaolo päättyy eläkkeellesiirtymisvuoden lopussa. Jos matkailet myös eläkkeelle siirryttyäsi, ole yhteydessä Fenniaan tai omaan vakuutusyhtiöösi ja varmista vakuutusturvan jatkuminen. Lue täältä tarkemmin Fennian vakuutuksista.

Eläkkeelle siirryttyäsi jatkat oman jäsenyhdistyksesi (esimerkiksi RTTL, HSY jne.) jäsenenä. Entiseen työpaikkakohtaiseen toimitusosastoonsa eläkeläinen ei kuitenkaan voi kuulua. Eläkeläinen ei myöskään ole vaalikelpoinen mm. liiton valtuuston jäseneksi ja eläkkeelle siirtyvä valtuutettu joutuu luopumaan tehtävästään.

Eläkeläistoimintaa järjestävät Journalistiliitossa jäsenyhdistykset. Useissa yhdistyksissä toimiikin vireitä eläkeläisryhmiä. Jos omassa yhdistyksessä ei eläkeläistoimintaa vielä ole, sitä kannattaa perustaa. Liitto ohjaa vuosittain jäsenyhdistykselle varoja myös eläkeläistoimintaan.

ENNEN 2016 ELÄKÖITYNEET VAPAITA JÄSENMAKSUSTA

Ennen vuoden 2016 alkua eläkkeelle siirtyneet ovat saaneet loppuiäkseen jäsenmaksuvapautuksen, mutta Journalisti-lehti muuttuu maksulliseksi eläkkeellesiirtymisvuotta seuraavan vuoden alusta. Eläkkeelle siirtyvältä kysytään, haluaako hän lehden. Tilauksen voi peruuttaa jättämällä tilausmaksun maksamatta. Eläkeläistilaus on normaalia tilaushintaa edullisempi. Tilausmaksu on eläkeläisiltä 47 euroa. Lehden tilaamatta jättäminen ei vaikuta jäsenyyteen.

Vuonna 2016 tai sen jälkeen eläköityvät jäsenet eivät maksa Journalistin tilauksesta erikseen, vaan tilaushinta sisältyy jäsenmaksuun.

MUUTA HYÖDYLLISTÄ ELÄKETIETOA OSOITTEESTA WWW.TYOELAKE.FI