Lakineuvonta

Journalistiliiton jäsenenä saat liiton juristeilta ja asiantuntijoilta neuvontaa esimerkiksi työsuhteen juridisissa kysymyksissä. Autamme sinua myös sananvapaus-, tekijänoikeus- ja sopimuskysymyksissä sekä muissa laki- ja työehtoasioissa.

Kun työehdot askarruttavat, liiton lakineuvonta on apunasi

Journalistiliiton edunvalvontayksikössä työskentelee juristeja, työehtoasiantuntija ja kansainvälisten asioiden asiantuntija. Jäsenenä saat heiltä neuvontaa, kun sinulla on työssäsi esimerkiksi työsuhteen juridiikkaan liittyvissä kysymyksissä. Kuukaisittain ratkomme noin 200 laki- ja työehtoasioihin liittyvää kysymystä.

Saat asiantuntevaa apua myös sananvapaus-, tekijänoikeus- ja sopimuskysymyksissä sekä muissa laki- ja työehtoasioissa. Voit esimerkiksi selvittää, onko määräaikainen työsuhteesi tai irtisanomisesi laillinen tai oletko varmasti oikeassa palkkaluokassa.

Freelancereita autamme esimerkiksi saamatta jääneiden palkkioiden perinnässä ja neuvotteluissa toimeksiantosopimuksista. Tarjoamme neuvontaa niin kasvokkain, puhelimitse, sähköpostitse kuin monenlaisissa koulutustilaisuuksissakin.

Sovittelemme esimerkiksi jäsentemme työsuhteen päättämiseen liittyviä kiistoja. Tarvittaessa edustamme jäseniämme oikeudessa. Olemme voittaneet noin 90 prosenttia oikeusjutuistamme. Jos et ole jäsen ja joudut palkkaamaan asianajajan omaan laskuusi, kulut voivat vastata monen vuoden jäsenmaksuja.

Juristimme ja työehtoasiantuntijamme myös neuvottelevat media- ja viestintäalan työehtosopimuksista ja valvovat niiden noudattamista.

Ota yhteyttä lakineuvontaamme