Saariselän kohteet

Journalistiliitolla on Saariselällä kaksi lomataloa, majatalotyyppinen Tunturimaja ja kolme erillistä huoneistoa sisältävä Uutistunturi. Ne sijaitsevat Urho Kekkosen kansallispuiston lähellä, Saariselän keskustan tuntumassa.

Kuva: Heli Saarela

Tunturimaja ja Uutistunturi ovat luonnonläheisiä lomapaikkoja. Retkeily- ja vaellusreittien ja hiihtolatujen lähtö- ja opastuspisteeseen on lomataloilta vain 100 metriä. Myös palvelut ovat lähellä: noin kilometrin päässä ovat ruokakauppa, kahvila, Alko, posti, taksi, apteekin lääkekaappi ja muita palveluja.

Talvinen Saariselkä tunnetaan hyvistä hiihtoladuistaan ja laskettelurinteestään (pressikortilla 15% alennus hissilipusta), mutta tekemistä riittää myös muina vuodenaikoina. Lumettomaan aikaan voit muun muassa ihastella keskiyön aurinkoa tai Lapin ruskaa, vaellella Urho Kekkosen kansallispuistossa ja muilla monipuolisilla retkeilyreiteillä, uida, maastopyöräillä, meloa ja laskea koskea, frisbeegolfata, kokeilla Kiilopään savusaunaa, huuhtoa kultaa, vierailla saamelaismuseo Siida Inarissa tai Lemmenjoella. Luontomatkailun lisäksi voit käyttää kylpylän, keilahallin tai polkupyörävuokraamon palveluja. Saariselällä toukokuu ja lokakuu ovat hiljaisimmat, osa palveluista voi olla suljettuna tuolloin.

Voit tutustua Saariselän moniin mahdollisuuksiin ja palveluihin Inari-Saariselkä -sivustolla.

Saariselän kohteet viikoille 36-51/2024 avataan myyntiin maanantaina 5.2.2024 kello 15.

Yleistä liiton Saariselän kohteista

Uutistunturi

Kuva: Heli Saarela

Uutistunturin rivitalotyyppisessä lomatalossa (Lutontie 8) on kolme erillistä huoneistoa. Lomahuoneistossa on majoitustilat kuudelle henkilölle. Huoneisto on kaksikerroksinen. Huoneistoista numero 1 on varattu niille, jotka haluavat tuoda lemmikkinsä mukanaan. Mainitsethan lemmikkieläimen tuonnista varauksesi yhteydessä. Jos sinulla on eläinallergia, varaathan joko huoneiston 2 tai 3 itsellesi.

Tunturimaja

Kuva: Sirpa Hannula

Majatalotyyppisessä Tunturimajassa yövytään omissa majoitushuoneissa. Majassa on yhden, kahden, kolmen ja neljän hengen huoneita. Huoneita on yhteensä kuusi kappaletta ja majoitustilaa kaikkiaan 14 henkilölle. Majoitushuoneissa on vuoteet, vaatekomerot, pieni pöytä, jakkarat, liinavaatteet ja pyyhkeet. Lisävuoteita ei huoneisiin mahdu.

Yhteistiloja ovat keittiö sekä oleskelutilat eli olo- ja takkahuone sekä kirjasto- ja tv-huone. Eteistilassa on koneelliset kuivauskaapit vaatteille, vessat ja suihkuhuoneet. Piharakennuksessa saunan pukuhuoneen yhteydessä on pyykinpesukone. Valitettavasti et voi ottaa Tunturimajalle lemmikkejä mukaan.