Pressikortti

Journalistiliiton jäsenet saavat pressikortin, jolla he voivat osoittaa ammatillisen asemansa erilaisissa työtilanteissa. Pressikortilla pääset maksutta myös museoihin, näyttelyihin, messuille ja muihin tapahtumiin, myös ulkomailla. Pressikortti toimii Journalistiliiton jäsenkorttina.

Pressikortti on nyt Digitaalinen

Pressikortti on Suomen Journalistiliiton jäsenkortti. Sen voivat tilata käyttöönsä kaikki Journalistiliiton jäsenet, myös opiskelijat ja eläkeläiset. Pressikortti on nykyisin digitaalinen, mutta voit edelleen tilata myös perinteisen, muovisen pressikortin.

Sähköinen pressikortti

Sähköinen pressikortti löytyy Journalistiliitto jäsenten mobiilisovelluksesta. Sähköisen pressikortin tiedot, kuten voimassaolo, päivittyvät sovellukseen automaattisesti, eikä korttia siten tarvitse uusia erikseen.

Perinteinen pressikortti

Perinteinen muovinen pressikortti tilataan myös verkkoasioinnin kautta. Muovisen kortin saapumiseen on hyvä varata noin kaksi viikkoa siitä, kun tilauksen tekee. Ota tämä huomioon esimerkiksi ennen lomasesonkeja!

Näin tilaat sähköisen tai perinteisen pressikortin

Pressikortin faktat

Mallikuva pressikortista. Kuva: Heli Saarela
  • Pressikortin esittävä journalisti voi saada kortilla erilaisia etuja, alennuksia ja ilmaisia sisäänpääsyjä tilaisuuksiin myös riippumatta siitä, onko henkilö liikkeellä työtehtävissä vai ei. Suomen Journalistiliitto ei suosittele jäsenilleen perusteettomien etuuksien pyytämistä ammatin varjolla.
  • Pressikorttia ei lähetetä automaattisesti jäsenelle. Tämä koskee kaikkia jäsenryhmiä, myös eläkeläisiä.
  • Kortin voi tilata kun ensimmäinen jäsenmaksuerä on maksettu.
  • Kortin voi tilata maksutta Journalistiliitto.fi -sivulta löytyvästä verkkoasioinnista.
  • Digitaalisen pressikortin voimassaolo jatkuu, se päivittyy automaattisesti. Digitaalisen pressikortin käyttäjän ei tarvitse tehdä mitään
  • Digitaalisen pressikortin voi tilata verkkoasioinnista. Ilmoita samalla ajantasainen puhelinnumerosi!
  • Kun olet hakenut digitaalisen pressikortin sinulle lähetetään tekstiviesti samana iltana (paitsi viikonloppuisin), jossa löytyy latauslinkki pressikortille.
  • Huomaa, että digitaalinen pressikortti pitää ladata matkapuhelimeen. Sitä ei voi ladata muuhun digilaitteeseen.
  • Lisätietoja ja neuvoja saat jäsenasiapalvelusta sähköpostilla jasenasiat (at) journalistiliitto.fi
  • Suomen Journalistiliitto on eronnut Kansainvälisestä Journalistiliitosta IFJ:stä. Kansainvälistä pressikorttia ei ole saatavissa liiton kautta.

Tilaa pressikortti nyt!

Voit tilata pressikortin kirjautumalla jäsenpaveluun.

Kirjaudu jäsenpalveluun