Työnantajalle

Journalistiliiton jäsenmaksu 1,4 prosenttia

Liiton jäsenmaksu on 1,4 % työntekijän kaikista ennakonpidätyksen alaisista palkkatuloista, etuisuuksista ja palkkioista. Jäsenmaksu peritään myös lomarahasta ja lomaltapaluurahasta. Työsuhteen päättyessä jäsenmaksua maksetaan lomakorvauksesta, irtisanomisajan palkasta sekä ns. kultaisesta kädenpuristuksesta, mikäli kyse on palkkatulosta. Jäsenmaksusi suuruuden saat selville kertomalla bruttopalkkasi 0,014:llä.

Jäsenmaksuperinnän aloitus

Jäsenen liittymisen jälkeen jäsenmaksujen perintäsopimus on täytettävä, ja toimitettava kopio välittömästi liittoon käsiteltäväksi aina ennen perinnän aloittamista. Alkuperäinen kappale jää palkanlaskijalle, joka perii Journalistiliiton jäsenmaksun jäsenen palkasta ja tilittää summan liitolle. Jäsenmaksujen perinnän aloituspäiväksi merkitään palkkakauden alkupäivä, ei palkanmaksupäivä.

Henkilötietoja sisältävät viestit liitteineen voi lähettää salattuna jasenmaksut(at)journalistiliitto.fi-osoitteeseen. Korvaa (at) @-merkillä.

Jäsenmaksujen tilitys

Tilitystapoja on kaksi:

  • Jäsenkohtaisilla viitenumeroilla tilitetään jäsenmaksut jäsenkohtaisesti, erillistä selvitysluetteloa ei pidä lähettää liittoon.
  • Yrityskohtaisilla viitenumeroilla tilitetään koko yrityksen jäsenmaksut kerralla kuukausittain. Selvitykset jäsenmaksuista toimitetaan liittoon kuukausittain tai neljännesvuosittain.

Jäsenmaksuselvitykset

Yrityskohtaisilla viitteillä tilittävän työnantajan on tehtävä liitolle perimistään ja tilittämistään jäsenmaksuista jäsenkohtaiset selvitykset kuukausittain tai neljännesvuosittain aina selvitettävää kautta seuraavan kuukauden 15. päivään mennessä.

Lisätietoja ja ohjeita saa sähköpostitse osoitteesta jasenmaksut(at)journalistiliitto.fi tai jasenasiat(at)journalistiliito.fi (Korvaa (at) @-merkillä.)

Jäsenmaksuperinnän yhteystiedot

Journalistiliiton y-tunnus: 0116998–3
Liittotunnus 024
jasenmaksut(at)journalistiliitto.fi

Postiosoite:
Suomen Journalistiliitto
Jäsenmaksut
PL 252
00531 Helsinki