Turvaa pulmatilanteissa

Journalistiliiton jäsenenä saat apua työelämän pulmatilantenteissa ja vapaa-ajalla. Saat lakineuvontaa, ansiosidonnaisen työttömyysturvan, vapaa-ajan vakuutuksen sekä oikeusturvavakuutuksen.

Lakineuvonta

Journalistiliiton jäsenenä saat liiton juristeilta ja asiantuntijoilta neuvontaa esimerkiksi työsuhteen juridisissa kysymyksissä. Autamme sinua myös sananvapaus-, tekijänoikeus- ja sopimuskysymyksissä sekä muissa laki- ja työehtoasioissa. Tutustu lakineuvontaamme tarkemmin täällä.

Ansiosidonnainen työttömyysturva

Työttömyyskassa turvaa toimeentulosi, mikäli menetät työsi. Työsuhteiset jäsenemme ovat useimmiten työttömyyskassa A-kassan jäseniä. Lue lisää ansiosidonnaisesta työttömyysturvasta A-kassan sivuilta.

Matka- ja vapaa-ajan Vakuutukset

Osana Journalistiliiton jäsenetua liitto tarjoaa jäsenvakuutuksen. Vakuutukseen kuuluu vapaa-ajan matkustajavakuutus, joka korvaa koti- ja ulkomaanmatkalla sattuneet tapaturmat sekä vapaa-ajan tapaturmavakuutus. Freelancereilla vakuutukset ovat voimassa työ- ja vapaa-aikaa erottelematta. Tutustu matka- ja vapaa-ajan vakuutuksen ehtoihin tarkemmin täällä.

Oikeusturvavakuutus

Journalistiliitto tarjoaa jäsenilleen myös oikeusturvavakuutuksen. Vakuutus kattaa riita-asioiden lisäksi rajatusti rikosasioita. Tutustu oikeusturvavakuutukseen tarkemmin täällä.