Käytämme evästeitä sivujen teknisen toiminnan varmistamiseksi ja sivujen kävijämäärätietojen seuraamiseen. Emme kerää tietoja yksittäisistä kävijöistä.

Katso tietosuojaselosteemme

Uusimmat

Onnittelut kaikille kesätyöpaikan ja harjoittelupaikan saaneille! Muista nämä asiat ennen kuin aloitat

Ensimmäinen oman alan työ voi olla jännittävää ja tuntua näytön paikalta. Tee parhaasi, mutta älä polta itseäsi loppuun. Työn ei kuulu valua vapaa-ajalle ja odotusten määräaikaisia kesureita ja harkkareita kohtaan ei tule olla kohtuuttomia.

Muista nämä asiat, kun aloitat kesätyön tai harjoittelun:

  • Työnantaja tarjoaa työhön tarvittavat välineet tai korvaa omien välineiden käytöstä.
  • Palkkasi voi määräytyä työn vaativuuden, koulutustasosi ja kokemuksesi perusteella.
  • Lepoajoista huolehtiminen on kaikkien etu. Lisä- ja ylityötä tehdään vain työnantajan aloitteesta ja työntekijän suostumuksella.
  • Palkallisessa työharjoittelussa pätevät normaalit työsuhteen ehdot.
  • Työsuhteen kesto tai työajan pituus ei ole riittävä peruste soveltaa kesätyöntekijöihin tai harjoittelijoihin epäedullisempia ehtoja kuin vakituisiin työntekijöihin.

Lisää alan työehtosopimuksista voit lukea täältä liiton nettisivuilta. Ongelmatilanteissa voit kääntyä työpaikkasi luottamushenkilön puoleen tai soittaa liiton lakineuvontaan. Löydät neuvonnan yhteystiedot täältä.

Aurinkoista ja ammatillisesti innostavaa kesää!

 

Journalistiliitto kysyy vuosittain kesätyöntekijöiltä ja harjoittelijoilta kokemuksia. Lue täältä viimevuotisen kyselyn tuloksista.