Uutiset / 04.10.2011

Myös Turun Sanomat haluaa eroon henkilöstöstään eropaketein

 

Yleisimmin media-alalla on tarjottu paketteja, joissa irtisanomisajan palkan lisäksi maksetaan vähintään irtisanomisajan suuruinen korvaus. Lisäksi on järjestetty uudelleenkoulutusta tms. uudelleensijoittumisapua työnantajan kustantamana. Mitään tällaista ei Turussa ole tarjolla.
 
Työntekijän kannalta TS:n paketin ottaminen ei välttämättä ole edullista. Se estää työttömyysturvan maksamisen kolmen kuukauden karenssiajalta. Tämän jälkeen maksettava työttömyyskorvaus on pienempi, sillä työsuhdetta ei tosiasiallisesti ole päätetty taloudellis-tuotannollisella irtisanomisperusteella. Työnantaja vapautuu myös työsopimuslain mukaisesta takaisinottovelvoitteestaan ja voi välttää muita yhteiskunnallisia velvoitteitaan.
 
Eropaketti- ja eläkeputkitarjouksiin on syytä suhtautua erittäin varovaisesti ja ottaa huolella selvää, mitä eri vaihtoehdoista seuraa.
 
Työttömyyskassasta saa neuvontaa työttömyysturvamääräysten mukaisista eläkeputkista.
 

Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliiton pitkäaikainen puheenjohtaja Antero Laine on kuollut  

Hän toimi liiton puheenjohtajana 1974-1992.

Ehdota nyt Järjestöteko- ja Työyhteisötekijäpalkinnon saajaa

Esityksiä palkittaviksi voivat tehdä liiton jäsenyhdistykset, osastot ja yksittäiset jäsenet. Palkinnoista päättää liiton hallitus.

Riitaan elokuva- ja tv-tuotantoalan työvuorojen muuttamisesta ei saatu tuomioistuimesta selkeytystä

Journalistiliitto nosti kanteen, koska sen tulkinnan mukaan jäsenien työvuoroja oli muutettu työehtosopimuksen vastaisesti. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun elokuva- ja tv-tuotantoalan työehtosopimusta tulkittiin työtuomioistuimessa.