Uutiset / 28.04.2011

Lehdistön ylte-paketti kasaan

Ylte-pakettiin kuuluvat seuraavat elementit:

- jäsenmaksujen pidättämisestä ja tilityksistä maksettu 2 %:n palautus poistuu

- irtisanomissuojasopimus uudistetaan

- varaluottamusmiehen suoja tulee uutena sopimukseen

- työsuojeluvaltuutettujen euromääräisiä korvauksia korotetaan + 20 %:lla

- säännöllisen työajan ulkopuoliseen koulutukseen lisätään suoranaisten kustannusten korvaamisen lisäksi yksikertaisen tuntipalkan maksaminen korvauksena, ellei toisin sovita

- sairaan lapsen hoitamista koskevan palkallisen vapaan teksti täsmentyy ja myös laajenee kehitysvammaisiin ja vaikeasti sairaisiin lapsiin.

VKL:n puolelta esitetyt heikennykset irtisanomissuojasopimukseen ja matkakustannusten korvausten toisin sopiminen eivät sisälly pakettiin. Työntekijäliittojen esittämät absoluuttisen työrauhan poisto ja luottamusmiehen päiväraha eivät menneet läpi.

Ylte-asioinakin neuvotteluissa käsitellyistä työhyvinvointikirjauksista ja luottamusmiehen palkkatietojen saantioikeudesta jatketaan neuvotteluja alakohtaisissa neuvottelupöydissä.

Ylte-paketti tulee aikanaan osaksi lehdistön työehtosopimusratkaisua, kun sopimus muilta osin saadaan kasaan. Lehdistön isot neuvottelukunnat jatkavat neuvotteluja heti perjantaiaamuna.

Petri Savolainen


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliiton pitkäaikainen puheenjohtaja Antero Laine on kuollut  

Hän toimi liiton puheenjohtajana 1974-1992.

Ehdota nyt Järjestöteko- ja Työyhteisötekijäpalkinnon saajaa

Esityksiä palkittaviksi voivat tehdä liiton jäsenyhdistykset, osastot ja yksittäiset jäsenet. Palkinnoista päättää liiton hallitus.

Riitaan elokuva- ja tv-tuotantoalan työvuorojen muuttamisesta ei saatu tuomioistuimesta selkeytystä

Journalistiliitto nosti kanteen, koska sen tulkinnan mukaan jäsenien työvuoroja oli muutettu työehtosopimuksen vastaisesti. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun elokuva- ja tv-tuotantoalan työehtosopimusta tulkittiin työtuomioistuimessa.