Uutiset / 30.04.2012

Lehdistön palkat nousevat

Henkilökohtaisia palkkoja sekä vähimmäispalkkoja ja harjoittelijapalkkoja korotetaan 1.5. lukien yleiskorotuksella 2,2 %.

Ns. HEKO-korotetut vähimmäispalkat

Kun työntekijällä on kolmen vuoden kokemus saman palkkaryhmän tehtävässä, henkilökohtaisen palkan on oltava vähintään viisi (5) prosenttia yli ko. palkkaryhmän vähimmäispalkan.

Kun työntekijällä on seitsemän vuoden kokemus saman palkkaryhmän tehtävissä, henkilökohtaisen palkan on oltava vähintään kymmenen (10) prosenttia yli ko. palkkaryhmän vähimmäispalkan.

Määräaika alkoi kulua 1.3.2003 tai sen jälkeen uuteen ylempään palkkaryhmään siirtymisestä.

Jos henkilö on ollut määräajan alusta asti samassa palkkaryhmässä, 10 prosentin sääntöä on sovellettu 1.3.2010 alkaen.


 


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.