Käytämme evästeitä sivujen teknisen toiminnan varmistamiseksi ja sivujen kävijämäärätietojen seuraamiseen. Emme kerää tietoja yksittäisistä kävijöistä.

Katso tietosuojaselosteemme

Uusimmat

Valtuusto hyväksyi Yleisradion ohjelmatyöntekijöiden ja freelancereiden työehdot

Torstai-iltana 30.11. syntynyt neuvottelutulos Yleisradion ohjelmatyöntekijöiden työehdoista on hyväksytty Journalistiliiton valtuuston ylimääräisessä kokouksessa 1. joulukuuta.

Sopimuskausi alkaa 1.12.2017 ja päättyy 30.11.2019. Tämän jälkeen sopimus jatkuu vuoden kerrallaan, ellei sitä ole irtisanottu.

Palkkoja korotetaan vuoden 2018 alussa 1,2 prosentin korotuksella. Vuonna 2019 korotuksista sovitaan paikallisesti. Jos paikalliseen sopimukseen ei päästä, vuoden alussa palkat nousevat 1,5 prosentin korotuksella ja 0,5 prosentin paikallisella erällä.

SJL ajoi neuvotteluissa erityisesti työajan ja vapaa-ajan yhteensovittamiseen liittyviä tekstimuutoksia. Toisena kärkenä oli määräaikaisten ja osa-aikaisten aseman parantaminen tekstimuutoksin. Työnantaja puolestaan halusi saada työajan paremmin käyttöön ja luoda siihen liittyviä tekstimuutoksia, sekä poistaa erinäisiä lisiä ja korvauksia.

Tekstimuutokset edelliseen sopimukseen liittyvät muun muassa työaikaan, harjoitteluun, ulkopuolisen työvoiman käyttöön ja työterveyshuoltoon.

Valtuusto hyväksyi myös Yhtyneet-sopimuksen, joka koskee Yleisradiolle tehtävää työsuhteista freetyötä. Sopimuskautta koskevat määräykset sekä palkankorotusten ajankohdat ja kustannusvaikutukset ovat samat kuin ohjelmatyöntekijöiden uudessa työehtosopimuksessa.

Työnantajaa edustavasta Paltasta ei ole vielä tullut tietoa näiden sopimusten hyväksymisestä.

LIITTEET:

Yleisradion ohjelmatyöntekijät, neuvottelutulos

Yhtyneet-sopimuksen neuvottelutulos