Vi använder cookies för att säkerställa teknisk drift av sidorna och för att samla antalet besökare på sidorna. Vi samlar inte information om enskilda besökare.

Senaste nytt

Programarbetarnas avtal och Yhtyneet-avtalet godkända

Journalistförbundets fullmäktige godkände i dag förhandlingsresultatet för Rundradions programarbetares nya kollektivavtal. Avtalet gäller cirka 2 700 anställda.

Finlands Journalistförbunds fullmäktige har i dag, fredagen 1 december, godkänt förhandlingsresultatet för kollektivavtalet som gäller Rundradions programarbetare. Förhandlingsresultatet nåddes i går kväll, torsdagen 30 november.

Avtalsperioden är 1 december 2017 – 30 november 2019. Efter det fortsätter avtalet gälla med ett år i taget, ifall det inte sägs upp.

I början av 2018 höjs lönerna med 1,2 procent. Om löneförhöjningarna som gäller 2019 förhandlas lokalt. Ifall man inte lyckas nå en överenskommelse höjs lönerna i början av 2019 med 1,5 procent och med en företagsspecifik förhöjning på 0,5 procent.

Journalistförbundets fullmäktige godkände också Yhtyneet-avtalet som gäller frilansarbete som görs i ett arbetsförhållande för Yle. Förordningarna, tidtabellen för löneförhöjningarna och förhöjningarnas kostnadsinverkan är samma som i programarbetarnas nya kollektivavtal.

Bilagor:

Förhandlingsresultatet för Rundradions programarbetare (på finska).

Yleisradion ohjelmatyöntekijät, neuvottelutulos

Förhandlingsresultatet för Yhtyneet-avtalet (på finska).

Yhtyneet neuvottelutulos 28.11.2017