Uutiset / 11.06.2020

Valtiolta 5 miljoonaa lisärahoitusta elokuva- ja tv-alan elvyttämiseen

Opetus- ja kulttuuriministeriö myöntää kotimaisten elokuvien ja draamasarjojen tuottamiseen viiden miljoonan euron lisärahoituksen. Raha myönnetään Suomen elokuvasäätiölle. Summalla elvytetään koronapandemiasta kärsinyttä alaa tukemalla alan ammattilaisten työllistymistä. Journalistiliitto, Näyttelijäliitto, Teatteri- ja mediatyöntekijöiden liitto Teme sekä audiovisuaalisen sisältötuotantoalan tuottajien edunvalvoja Apfi pitävät lisärahoitusta tärkeänä. ”Tämä on merkittävä rahasumma, television draamasarjojen puolella jopa päänavaus”, toteaa Journalistiliiton edunvalvontajohtaja Petri Savolainen. Lisärahalla halutaan vahvistaa laadukkaan kotimaisen tuotannon elinvoimaisuutta ja asemaa markkinoilla. Samoin tavoitteena on edistää suomalaisen elokuva- ja draamasarjatuotannon kilpailukykyä kansainvälisillä markkinoilla. ”Toivomme, että raha auttaa kasvattamaan tuotantojen budjetteja, eli laatua määrän sijaan”, Savolainen kommentoi. ”Lisäksi on tärkeää, että elokuvapuolen tukea kohdennetaan dokumenttielokuvien tekoon.” Rahoitukselle ei järjestetä erillistä hakua, vaan varat jaetaan elokuvasäätiön normaalien tukiprosessien kautta. Seuraava tuotantotukien hakuaika päättyy 11.8. ja vuoden viimeinen hakuaika päättyy 20.10.

Katso myös

Kaikki uutiset

Liitto tukenasi kesälläkin

Keskellä kesääkin jäsenemme voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä laki- ja työsuhdeasioissa.

Journalistiliitto: Ammattitaitoisia journalisteja tarvitaan rakentamaan luottamusta uutisiin

Suomalaisten luottamus uutisiin on edelleen vakaata ja maailman kärkeä, kertoo tänään 17. kesäkuuta julkaistu tutkimus.

Oxfordin yliopiston Reuters-instituutin Digital News Report 2025 -kyselytutkimuksesta selviää, että itse seuraamiinsa uutisiin luottaa Suomessa 75 prosenttia aikuisväestöstä. Useimpiin uutisiin luottavien määrä oli 67 prosenttia.

Katso vinkit onnistuneeseen kesäduuniin ja harjoitteluun

Tee parhaasi, mutta älä polta itseäsi loppuun. Työn ei kuulu valua vapaa-ajalle ja odotusten määräaikaisia kesureita ja harkkareita kohtaan ei tule olla kohtuuttomia.