Uutiset / 11.06.2020

Valtiolta 5 miljoonaa lisärahoitusta elokuva- ja tv-alan elvyttämiseen

Opetus- ja kulttuuriministeriö myöntää kotimaisten elokuvien ja draamasarjojen tuottamiseen viiden miljoonan euron lisärahoituksen. Raha myönnetään Suomen elokuvasäätiölle. Summalla elvytetään koronapandemiasta kärsinyttä alaa tukemalla alan ammattilaisten työllistymistä. Journalistiliitto, Näyttelijäliitto, Teatteri- ja mediatyöntekijöiden liitto Teme sekä audiovisuaalisen sisältötuotantoalan tuottajien edunvalvoja Apfi pitävät lisärahoitusta tärkeänä. ”Tämä on merkittävä rahasumma, television draamasarjojen puolella jopa päänavaus”, toteaa Journalistiliiton edunvalvontajohtaja Petri Savolainen. Lisärahalla halutaan vahvistaa laadukkaan kotimaisen tuotannon elinvoimaisuutta ja asemaa markkinoilla. Samoin tavoitteena on edistää suomalaisen elokuva- ja draamasarjatuotannon kilpailukykyä kansainvälisillä markkinoilla. ”Toivomme, että raha auttaa kasvattamaan tuotantojen budjetteja, eli laatua määrän sijaan”, Savolainen kommentoi. ”Lisäksi on tärkeää, että elokuvapuolen tukea kohdennetaan dokumenttielokuvien tekoon.” Rahoitukselle ei järjestetä erillistä hakua, vaan varat jaetaan elokuvasäätiön normaalien tukiprosessien kautta. Seuraava tuotantotukien hakuaika päättyy 11.8. ja vuoden viimeinen hakuaika päättyy 20.10.

Katso myös

Kaikki uutiset

Lehdistönvapaus rapautuu myös Euroopassa

Euroopan kansalaisvapauksien liitto Liberties varoittaa uudessa raportissaan autoritaarisuuden noususta ja demokratian heikkenemisestä Euroopassa. Näiden trendien seurauksena median vapaus EU:ssa on uhattuna. Erityisen uhanalaisia ovat yleisradioyhtiöt.

Liiton neuvottelemia palkan- ja palkkionkorotuksia Yleisradiossa 1.6.

Yleisradion työehtosopimus ja Yhtyneet-sopimus nostavat työntekijöiden palkkoja ja palkkioita.

Lehdistönvapaus globaalisti yhä ahtaammalla: Itä-Eurooppa suuri huoli, valopilkkuna Ukrainan loikka, Suomessakin haasteita

Suomi on säilyttänyt viidennen sijansa indeksissä, mutta tilanteen heikkeneminen etenkin Itä-Euroopassa on Suomellekin suuri huoli.