Käytämme evästeitä sivujen teknisen toiminnan varmistamiseksi ja sivujen kävijämäärätietojen seuraamiseen. Emme kerää tietoja yksittäisistä kävijöistä.

Katso tietosuojaselosteemme

Uusimmat

Valtiolta 5 miljoonaa lisärahoitusta elokuva- ja tv-alan elvyttämiseen

Opetus- ja kulttuuriministeriö myöntää kotimaisten elokuvien ja draamasarjojen tuottamiseen viiden miljoonan euron lisärahoituksen. Raha myönnetään Suomen elokuvasäätiölle. Summalla elvytetään koronapandemiasta kärsinyttä alaa tukemalla alan ammattilaisten työllistymistä.

Journalistiliitto, Näyttelijäliitto, Teatteri- ja mediatyöntekijöiden liitto Teme sekä audiovisuaalisen sisältötuotantoalan tuottajien edunvalvoja Apfi pitävät lisärahoitusta tärkeänä.

”Tämä on merkittävä rahasumma, television draamasarjojen puolella jopa päänavaus”, toteaa Journalistiliiton edunvalvontajohtaja Petri Savolainen.

Lisärahalla halutaan vahvistaa laadukkaan kotimaisen tuotannon elinvoimaisuutta ja asemaa markkinoilla. Samoin tavoitteena on edistää suomalaisen elokuva- ja draamasarjatuotannon kilpailukykyä kansainvälisillä markkinoilla.

”Toivomme, että raha auttaa kasvattamaan tuotantojen budjetteja, eli laatua määrän sijaan”, Savolainen kommentoi. ”Lisäksi on tärkeää, että elokuvapuolen tukea kohdennetaan dokumenttielokuvien tekoon.”

Rahoitukselle ei järjestetä erillistä hakua, vaan varat jaetaan elokuvasäätiön normaalien tukiprosessien kautta. Seuraava tuotantotukien hakuaika päättyy 11.8. ja vuoden viimeinen hakuaika päättyy 20.10.