Liitto

Journalistiliitto on jäsentensä perustama ja johtama, vahva ja itsenäinen ammattiliitto. Voit toimia liitossa omalla työpaikallasi, alueellisissa ja valtakunnallisissa yhdistyksissä, liiton valtuustossa ja hallituksessa sekä myös kansainvälisesti.

Journalistiliiton hallituksen jäseniä yhteiskuvassa portailla

Näin liitto toimii

Journalistiliiton jäsenenä voit vaikuttaa omassa osastossasi, paikallisyhdistyksessä tai valtakunnallisessa yhdistyksessä.

Millaista toimintaa haluat Journalistiliiton järjestävän omalla alueellasi? Tule mukaan valtakunnallisten ja paikallisten jäsenyhdistysten toimintaan.

Toimitusosastot valvovat etujasi työpaikalla yhdessä luottamushenkilön kanssa. Vaikuta oman osastosi toimintaan menemällä mukaan!

Journalistiliiton linjasta päättävät valtuusto, hallitus ja puheenjohtaja. Valtuusto on koolla kahdesti vuodessa.

Journalistiliitto vaikuttaa myös EU-lainsäädäntöön ja toimii yhteistyössä kansainvälisten kumppanijärjestöjen kanssa.

Vuonna 1921 perustettu Journalistiliitto valvoo jäsentensä etuja ja puolustaa vapaata sanaa. Tutustu tarkemmin liiton tehtävään ja sääntöihin.

Oletko tekemässä juttua Journalistiliitosta? Oikean yhteyshenkilön ja mediapankkimme löydät täältä.

Tietoa jäsenistämme

Journalistiliittoon kuului vuoden 2023 lopussa 14 041 jäsentä. Jäsenet ovat journalisteja, media-alan tai viestintäalan ammattilaisia tai töissä kustannusalalla. Jäsenistössä on myös alan opiskelijoita ja eläkeläisiä.

6464

Työsuhteista jäsentä

1577

Freelanceria ja yrittäjää

1010

Opiskelijaa

3968

Eläläkeläistä

645

Työtöntä jäsentä

359

Työsuhteista freelanceria

14 000 
Journalistiliiton 14 000 jäsentä työskentelevät lehtien, radion, television, elokuvatuotannon, kustannusalan ja viestintäyhtiöiden palveluksessa ja yrittäjinä.

Liity jäseneksi!

Haluatko vaikuttaa siihen, miten Journalistiliitto toimii? Liity jäseneksi ja tule mukaan toimintaan.