Journalistiliiton erityistehtävänä on puolustaa journalismia ja sen eettisiä sääntöjä. Liitto edistää sananvapautta.
Journalistiliiton jäsenenä saat palveluja ja etuja, jotka hyödyttävät työssä ja vapaalla. Autamme, kun tarvitset neuvoa työehtoasioissa, haluat oppia uutta tai tarvitset vastapainoa työlle.
Journalistiliitto puolustaa reiluja työehtoja ja kestävää työelämää media-alalla. Liiton erityistehtävänä on puolustaa journalismia ja sen eettisiä sääntöjä.
Täältä löydät Journalistiliiton uusimmat tiedotteet, kannanotot, lausunnot, tutkimukset ja tulevat tapahtumat.
Journalistiliitto on jäsentensä perustama ja johtama, vahva ja itsenäinen ammattiliitto. Voit toimia liitossa omalla työpaikallasi, alueellisissa ja valtakunnallisissa yhdistyksissä, liiton valtuustossa ja hallituksessa sekä myös kansainvälisesti.
Journalistiliiton jäsenenä voit vaikuttaa omassa osastossasi, paikallisyhdistyksessä tai valtakunnallisessa yhdistyksessä.
Millaista toimintaa haluat Journalistiliiton järjestävän omalla alueellasi? Tule mukaan valtakunnallisten ja paikallisten jäsenyhdistysten toimintaan.
Toimitusosastot valvovat etujasi työpaikalla yhdessä luottamushenkilön kanssa. Vaikuta oman osastosi toimintaan menemällä mukaan!
Journalistiliiton linjasta päättävät valtuusto, hallitus ja puheenjohtaja. Valtuusto on koolla kahdesti vuodessa.
Journalistiliitto vaikuttaa myös EU-lainsäädäntöön ja toimii yhteistyössä kansainvälisten kumppanijärjestöjen kanssa.
Vuonna 1921 perustettu Journalistiliitto valvoo jäsentensä etuja ja puolustaa vapaata sanaa. Tutustu tarkemmin liiton tehtävään ja sääntöihin.
Oletko tekemässä juttua Journalistiliitosta? Oikean yhteyshenkilön ja mediapankkimme löydät täältä.
Journalistiliittoon kuului vuoden 2024 lopussa 13 867 jäsentä. Jäsenet ovat journalisteja, media-alan tai viestintäalan ammattilaisia tai töissä kustannusalalla. Jäsenistössä on myös alan opiskelijoita ja eläkeläisiä.
Työsuhteista jäsentä
Freelanceria ja yrittäjää
Opiskelijaa
Eläläkeläistä
Työtöntä jäsentä
Työsuhteista freelanceria
”Hovioikeus katsoi, että toimittajat voidaan tuomita myös jutuista, joita ei koskaan julkaistu. Tällä on ehdottomasti vaientamisvaikutus”, Journalistiliiton puheenjohtaja Marjaana Varmavuori sanoo.
Keskellä kesääkin jäsenemme voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä laki- ja työsuhdeasioissa.
Suomalaisten luottamus uutisiin on edelleen vakaata ja maailman kärkeä, kertoo tänään 17. kesäkuuta julkaistu tutkimus. Oxfordin yliopiston Reuters-instituutin Digital News Report 2025 -kyselytutkimuksesta selviää, että itse seuraamiinsa uutisiin luottaa Suomessa 75 prosenttia aikuisväestöstä. Useimpiin uutisiin luottavien määrä oli 67 prosenttia.
Lahjoitus ohjataan Palestiinan journalistien perustamiin solidaarisuuskeskuksiin, joissa journalistit voivat työskennellä turvallisesti. Journalistiliitto on useasti vedonnut Gazan journalistien puolesta.
Tee parhaasi, mutta älä polta itseäsi loppuun. Työn ei kuulu valua vapaa-ajalle ja odotusten määräaikaisia kesureita ja harkkareita kohtaan ei tule olla kohtuuttomia.
Lehdistössä ja kustannustoimittajilla otetaan 1.7. käyttöön tasa-arvoiset perhevapaat. Palkat nousevat MTV:ssä 1.7.
Olemme pyrkineet kokoamaan tänne kattavan tietopankin, joka auttaa sinua tekemään tärkeitä päätöksiä ja noudattamaan voimassa olevia lakeja ja sopimuksia.
Haluatko vaikuttaa siihen, miten Journalistiliitto toimii? Liity jäseneksi ja tule mukaan toimintaan.