Uutiset / 28.04.2020

Journalistiliitto: Ministeriön selvitys lähtölaukaus median pysyväksi tueksi Suomessa

Liikenne- ja viestintäministeriö on julkaissut tänään 28.4. selvityksen median tukemisesta Suomessa. Ministeriö selvittää sen pohjalta muun muassa nopeaa koronakriisitukea sekä pysyvää mediatukea. ”Suomeen tarvitaan ehdottomasti pysyvä mediatukijärjestelmä muiden Pohjoismaiden tapaan. Onkin erityinen ilo, että sitä aletaan nyt valmistella”, sanoo Journalistiliiton puheenjohtaja Hanne Aho. ”On myös erittäin tärkeää, että koronakriisituki medialle saadaan nopeasti liikkeelle”. Yli puolet sanomalehdistä on lomauttanut journalistejaan ja heidän täysi työpanoksensa tarvitaan. Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka painotti tämänpäiväisessä tilaisuudessa median roolia totuuspohjaisen tiedon välittäjänä. Harakan mukaan medialle kuuluu iso osa kunniasta siinä, että koronakriisistä on selvitty Suomessa niin hyvin. Kriisituen ja mahdollisen tulevan pysyvän tuen on oltava tasoltaan riittävä, jotta sillä on aito vaikutus. Media kamppaili jo ennen koronan tuomaa kriisiä suurissa taloudellisissa vaikeuksissa. ”Lehtikuolemat ja lehtien yhdistämiset koskevat kovimmin maakunnissa. Paikallisella tiedonvälityksellä ja uutistuotannolla on suuri tiedollinen ja aluepoliittinen merkitys”, Aho painottaa. ”Koko Suomi on pidettävä informoituna”.   Journalistiliiton 24.4. julkaisema kannanotto mediatuesta. LVM:n 28.4. julkaisema tiedote: Ministeri Harakka: Tiedotusvälineiden toimintakyky turvattava

Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto onnittelee satavuotiasta Journalisti-lehteä

Onnittelut menevät myös lehden rautaisille tekijöille. Lehti on tarjonnut jo vuosisadan ajan tärkeää tietoa media-alan ammattilaisista ja alasta.

Journalistin ohjeet uusittu

Journalistin ohjeisiin tuli neljä uutta kohtaa. Ne koskevat ulkopuolista rahoitusta, julkaistuun juttuun tehtyjä muutoksia, vaarallisia uutistilanteita ja toimituksellisen sisällön poistamista verkosta.

Liiton neuvottelemat palkankorotukset vappuna MTV:n työntekijöille

Sopimuksen piirissä on noin 160 työntekijää.