Uutiset / 02.11.2018

Journalistiliitto: Ei kesätyöhakuja alkusyksyyn

Journalistiliiton opiskelijayhteistyöryhmä toivoi viime toukokuussa julkaistussa kannanotossaan kesätyöhakujen siirtämistä selvästi nykyistä myöhemmäksi. Kesätyöhaut ovat kuitenkin tänäkin syksynä jo alkaneet. "En tiedä, ketkä muut kuin kesätyön hakijat ovat niin kummallisessa työmarkkina-asemassa, että kolmen kuukauden määräaikaisuuksia on haettava seitsemän kuukautta etukäteen", sanoo Journalistiliiton opiskelijatoiminnasta vastaava Martta Kallionpää. Opiskelijatyöryhmän lausunnossa todettiin toukokuussa, että aikaistuneet haut vaikeuttavat opintoja kohtuuttomasti. Opiskelijat haluavat keskittyä syksyllä edellisen kesätyön päätyttyä uuden työpaikan etsimisen sijasta opiskelemiseen. "Journalismi on ainoa ala, jossa haut ovat näin aikaisin. Myöhempi haku mahdollistaisi hakemisen myös muille aloille, esimerkiksi viestintätöihin", Kallionpää jatkaa. Pätkätöitä tekevän on usein hankala sitoutua seuraavan kesän töihin, kun keväänkin työt ovat vielä auki. Kesätyöpaikkaan jo syksyllä sitoutuva hakija saattaa joutua kieltäytymään talven aikana ilmaantuvasta, paremmasta tai pitempiaikaisesta työstä. Opiskelijatyöryhmä tuo esiin, ettei mediayrityksillä ole todellista tarvetta täyttää kesätyöpaikkojaan jo syksyllä, mutta niin tehdään, jotta rekrytointikierros saadaan järjestettyä ennen kilpailevia mediayhtiöitä. "Mediatalot voisivat hyvin sopia keskenään järkevämmästä hakuaikataulusta", Martta Kallionpää ehdottaa. Opiskelijatyöryhmän kannanotto  

Katso myös

Kaikki uutiset

Työsuhteisten palkkatutkimus: Liiton neuvottelemat sopimukset takaavat palkankorotukset

Viime keväänä tehdyn tutkimuksen mukaan liiton jäsenistön keskimääräinen kokonaisansio on noussut edellisestä, kahden vuoden takaisesta tutkimuksesta 3,9 prosenttia. Koko alan kokonaisansion keskiarvo on noussut 158 euroa. Ansiotaso on kasvanut tasaisesti vuosien aikana.

Palkka-avoimuusdirektiivi edistää palkkauksen läpinäkyvyyttä

Palkka-avoimuusdirektiviin tarkoituksena on edistää palkkaukseen liittyvää läpinäkyvyyttä, jotta samapalkkaisuusperiaate eli naisten ja miesten oikeus saada samasta tai samanarvoisesta työstä samaa palkkaa toteutuisi.

Azerbaidžanin riippumattomat toimittajat ovat kotiarestissa, vankilassa ja maanpaossa

Uudet lait rajoittavat journalistien työtä ja antavat viranomaisille vallan sensuroida sisältöä. Myös internetiä on rajoitettu ja sosiaalisen median alustoja blokattu.