Uutiset / 02.11.2018

Journalistiliitto: Ei kesätyöhakuja alkusyksyyn

Journalistiliiton opiskelijayhteistyöryhmä toivoi viime toukokuussa julkaistussa kannanotossaan kesätyöhakujen siirtämistä selvästi nykyistä myöhemmäksi. Kesätyöhaut ovat kuitenkin tänäkin syksynä jo alkaneet. "En tiedä, ketkä muut kuin kesätyön hakijat ovat niin kummallisessa työmarkkina-asemassa, että kolmen kuukauden määräaikaisuuksia on haettava seitsemän kuukautta etukäteen", sanoo Journalistiliiton opiskelijatoiminnasta vastaava Martta Kallionpää. Opiskelijatyöryhmän lausunnossa todettiin toukokuussa, että aikaistuneet haut vaikeuttavat opintoja kohtuuttomasti. Opiskelijat haluavat keskittyä syksyllä edellisen kesätyön päätyttyä uuden työpaikan etsimisen sijasta opiskelemiseen. "Journalismi on ainoa ala, jossa haut ovat näin aikaisin. Myöhempi haku mahdollistaisi hakemisen myös muille aloille, esimerkiksi viestintätöihin", Kallionpää jatkaa. Pätkätöitä tekevän on usein hankala sitoutua seuraavan kesän töihin, kun keväänkin työt ovat vielä auki. Kesätyöpaikkaan jo syksyllä sitoutuva hakija saattaa joutua kieltäytymään talven aikana ilmaantuvasta, paremmasta tai pitempiaikaisesta työstä. Opiskelijatyöryhmä tuo esiin, ettei mediayrityksillä ole todellista tarvetta täyttää kesätyöpaikkojaan jo syksyllä, mutta niin tehdään, jotta rekrytointikierros saadaan järjestettyä ennen kilpailevia mediayhtiöitä. "Mediatalot voisivat hyvin sopia keskenään järkevämmästä hakuaikataulusta", Martta Kallionpää ehdottaa. Opiskelijatyöryhmän kannanotto  

Katso myös

Kaikki uutiset

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.