Uutiset / 29.01.2021

Vastaa kyselyyn: Miten korona on vaikuttanut terveyteesi, työhyvinvointiisi ja työhösi?

Journalistiliitto kysyy työsuhteisilta jäseniltään koronapandemian vaikutuksista. Tammikuun lopulla alkaneen kyselyn tarkoituksena on saada arvokasta tietoa, jota voidaan hyödyntää jäsentemme edunvalvonnassa”, kertoo liiton lakimies Tuomas Aalto. Kyselyllä selvitetään laaja-alaisesti kriisin vaikutuksia terveyteen, työhyvinvointiin, työn tekemiseen ja työskentelyolosuhteisiin. Suomen Journalistiliitto on laatinut kyselyn yhdessä Åbo Akademin kanssa.  Norjan journalistiliitto on toteuttanut aiemmin vastaavan kyselyn Norjassa. Kysely lähetetään jäsenille sähköpostilla, vastata voi 19. helmikuuta asti. Vastaaminen tapahtuu anonyymisti ja se vie 10-15 minuuttia. ”Toivomme, että mahdollisimman moni jäsenemme vastaisi kyselyyn. Näin saamme tärkeää tietoa siitä, miten liitto voi kehittää jäseniään tukevaa toimintaa erityisesti koronan jälkeisessä ajassa”, Tuomas Aalto sanoo. Koronan vaikutuksia freelancerien työhön ja hyvinvointiin Journalistiliitto on kartoittanut omilla kyselyillä. Viimeksi marras-joulukuussa: Freelancerien työtilanne parantunut, koko vuoden kuva synkkä.    

Katso myös

Kaikki uutiset

Leikkaukset media-alalla rapauttavat Suomen kokonaisturvallisuutta

Journalistiliitto varoittaa Yleisradioon kaavailtujen ja muiden media-alalle kohdistuvien leikkausten vaikutuksista Suomen kokonaisturvallisuuteen ja huoltovarmuuteen.

”Modernit sodat alkavat usein informaatiovaikuttamisella. Onko Suomella varaa nakertaa omaa huoltovarmuuden infrastruktuuriaan heikentämällä median toimintaedellytyksiä”, kysyy Suomen Journalistiliiton edunvalvontajohtaja Petri Savolainen.

Valtuuston kyselytunnilla keskustelua häirinnästä, palkka-avoimuudesta ja tasa-arvosta

Helsingissä koolla oleva valtuusto keskusteli häirinnästä ja epäasiallisesta kohtelusta työpaikoilla – ja siitä, miten siihen voitaisiin puuttua.

Osastot saavat lisää rahaa toimintaansa

Journalistiliiton valtuusto päätti korottaa niin kutsuttua osastopalautuksen perusavustusta 30 prosenttia vuoden 2025 alusta.