Uutiset / 29.01.2021

Vastaa kyselyyn: Miten korona on vaikuttanut terveyteesi, työhyvinvointiisi ja työhösi?

Journalistiliitto kysyy työsuhteisilta jäseniltään koronapandemian vaikutuksista. Tammikuun lopulla alkaneen kyselyn tarkoituksena on saada arvokasta tietoa, jota voidaan hyödyntää jäsentemme edunvalvonnassa”, kertoo liiton lakimies Tuomas Aalto. Kyselyllä selvitetään laaja-alaisesti kriisin vaikutuksia terveyteen, työhyvinvointiin, työn tekemiseen ja työskentelyolosuhteisiin. Suomen Journalistiliitto on laatinut kyselyn yhdessä Åbo Akademin kanssa.  Norjan journalistiliitto on toteuttanut aiemmin vastaavan kyselyn Norjassa. Kysely lähetetään jäsenille sähköpostilla, vastata voi 19. helmikuuta asti. Vastaaminen tapahtuu anonyymisti ja se vie 10-15 minuuttia. ”Toivomme, että mahdollisimman moni jäsenemme vastaisi kyselyyn. Näin saamme tärkeää tietoa siitä, miten liitto voi kehittää jäseniään tukevaa toimintaa erityisesti koronan jälkeisessä ajassa”, Tuomas Aalto sanoo. Koronan vaikutuksia freelancerien työhön ja hyvinvointiin Journalistiliitto on kartoittanut omilla kyselyillä. Viimeksi marras-joulukuussa: Freelancerien työtilanne parantunut, koko vuoden kuva synkkä.    

Katso myös

Kaikki uutiset

Hovioikeuden päätös Viestikoekeskus-asiassa on erittäin huolestuttava ennakkotapaus

”Hovioikeus katsoi, että toimittajat voidaan tuomita myös jutuista, joita ei koskaan julkaistu. Tällä on ehdottomasti vaientamisvaikutus”, Journalistiliiton puheenjohtaja Marjaana Varmavuori sanoo.

Liitto tukenasi kesälläkin

Keskellä kesääkin jäsenemme voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä laki- ja työsuhdeasioissa.

Journalistiliitto: Ammattitaitoisia journalisteja tarvitaan rakentamaan luottamusta uutisiin

Suomalaisten luottamus uutisiin on edelleen vakaata ja maailman kärkeä, kertoo tänään 17. kesäkuuta julkaistu tutkimus.

Oxfordin yliopiston Reuters-instituutin Digital News Report 2025 -kyselytutkimuksesta selviää, että itse seuraamiinsa uutisiin luottaa Suomessa 75 prosenttia aikuisväestöstä. Useimpiin uutisiin luottavien määrä oli 67 prosenttia.