Käytämme evästeitä sivujen teknisen toiminnan varmistamiseksi ja sivujen kävijämäärätietojen seuraamiseen. Emme kerää tietoja yksittäisistä kävijöistä.

Katso tietosuojaselosteemme

Uusimmat

Työnantajaliitto vaatii mittavia työehtojen heikennyksiä elokuva- ja tv-tuotannon työehtoihin

Työntekijöitä edustavien Journalistiliiton ja Temen sekä työnantajaliitto Paltan neuvottelut jatkuivat tänään.

Työntekijät ja työnantajat sopivat alun perin, että nyt neuvotellaan vain tämän vuoden palkankorotuksista. Työnantajaliitto Palta ilmoitti kuitenkin, että se haluaa sittenkin neuvotella myös muista asioista. Palta haluaisi heikennyksiä muun muassa työntekijöiden palkkamääräyksiin, jaksotyöhön, yötyön korvauksiin, työvuoroluettelon antamiseen ja matka-ajan korvauksiin.

Palta kertoi ensin, että haluaa neuvotella vain muutamista asioista.

“Tänään saatu neuvotteluesitys ei kuitenkaan ole niin sanottu lyhyt lista, vaan lähes sama kuin vuosi sitten neuvotteluissa käsitelty pitkä lista. Lisäksi Paltalla on pari uutta lisätavoitetta”, sanoo Journalistiliiton edunvalvontajohtaja Petri Savolainen.

Työntekijöitä edustavat Journalistiliitto ja Teme haluavat täsmentää muutamia kuluneen sopimuskauden aikana havaittuja kysymyksiä.

“Edelleen haluamme pääosin puhua tulevista palkankorotuksista. Inflaatio on huippukorkealla ja alalla on raju työvoimapula, eikä ala juuri nyt kaipaa työmarkkinahäiriöitä. Tavoitteenamme on saada neuvottelutulos aikaan nykyisen sopimuksen voimassaoloaikana”, sanoo Savolainen.

Elokuva- ja tv-tuotannon neuvotteluja jatketaan maanantaina 30.1. Nykyisen sopimuksen voimassaolo päättyy seuraavana päivänä, tiistaina 31. tammikuuta. Keskiviikkona 1.2. alkaa sopimukseton tila, jolloin työtaistelutoimet ovat mahdollisia, jos uutta työehtosopimusta ei ole saatu aikaan.

Journalistiliiton tes-sivusto.