Uutiset / 07.11.2021

Suomen elokuva- ja mediatyöntekijät SET hakee Journalistiliiton jäsenyhdistykseksi

Suomen elokuva- ja mediatyöntekijät SET ry. on sunnuntaina 7.11. pitämässään kokouksessaan päättänyt hakea Suomen Journalistiliiton jäsenyhdistykseksi. SET on tällä hetkellä toisen ammattiliiton, SAK:laisen Teatteri- ja mediatyöntekijöiden liiton (Teme), jäsenyhdistys. SET edustaa laajasti elokuva- ja tv-työtä tekeviä. Sen jäsenet työskentelevät pitkien elokuvien, lyhyt-, dokumentti-, video- ja mainoselokuvien sekä tv-ohjelmien tuotannoissa. He ovat esimerkiksi assistentteja, kuvaajia, kuvaussihteereitä, lavastajia, leikkaajia, ohjaajia, valaisijoita tai äänittäjiä ja niin edelleen. Jäseniä on noin tuhat. Journalistiliiton jäseninä on jo nykyisin elokuva- ja tv-alan työntekijöitä, ja liitto on neuvotellut alan työehtosopimuksia. SET:in nyt päätettyä hakea Journalistiliiton jäsenyhdistykseksi, Journalistiliitto kuulee asiassa nykyisiä jäsenyhdistyksiään. Yhdistykset saavat tätä koskevan asiasta kuulemispyynnön. Jäsenyhdistykseksi hyväksymisestä päättää Journalistiliiton valtuusto 25.–26. marraskuuta pidettävässä kokouksessaan. Edellisen kerran Journalistiliittoon on liittynyt uusi yhdistys vuonna 1980, Radio- ja Televisiotoimittajien Liitto RTTL.

Katso myös

Kaikki uutiset

Vapaa tiedonvälitys ei toteudu Gazassa: journalistien tappamisen on loputtava  

Konflikti Gazassa on tuottanut mittaamattoman määrän kärsimystä ja tuhoa siviiliväestölle yhdeksän viime kuukauden aikana. Gazasta on muodostunut tiedonvälityksen musta-aukko. Humanitaarisen katastrofin todellista laajuutta ja inhimillistä hätää ei voi ymmärtää ilman journalistien aktiivista raportointia. Siksi on välttämätöntä taata edellytykset journalistien mahdollisimman vapaalle ja turvalliselle toiminnalle sotimisesta riippumatta. Tätä edellyttää myös kansainvälinen oikeus. Yhdistyneiden kansakuntien turvallisuusneuvosto on […]

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.