Käytämme evästeitä sivujen teknisen toiminnan varmistamiseksi ja sivujen kävijämäärätietojen seuraamiseen. Emme kerää tietoja yksittäisistä kävijöistä.

Katso tietosuojaselosteemme

Uusimmat

Suomeen ehkä viimeinkin pysyvä mediatuki

Hallitus jakaa tulevina kuukausina medialle 7,5 miljoonaa euroa koronatukea. Tänään 2.11. käynnistyy median tukemisen seuraava vaihe, kun Liikenne- ja viestintäministeriön asettama työryhmä alkaa pohtia pysyvää mediatukea. Toisin kuin muissa Pohjoismaissa, Suomessa ei vielä ole pysyvää journalismin tukea. Journalistiliitto on mukana työryhmässä.

Mediatuen tavoite olisi Suomessa sama kuin muissakin Pohjoismaissa: tukea demokratiaa varmistamalla, että Suomessa on tarjolla monimuotoista, kotimaista journalismia.

”Mediatuen tavoite on tukea tiedonvälitystä. Se on demokratiatuki, ei esimerkiksi yritystuki”, Journalistiliiton puheenjohtaja Hanne Aho painottaa.

”Suomeen tarvitaan ehdottomasti pysyvä mediatukijärjestelmä muiden Pohjoismaiden tapaan. Suomalaisilla on oikeus saada suomalaisesta näkökulmasta tuotettua tietoa niin oman paikkakuntansa kuin koko Suomen, EU:n ja maailman asioista”, Aho sanoo.

Työryhmä tarkastelee erilaisia tapoja tukea kotimaista mediaa suorilla tuilla. Ehdotus mediatukijärjestelmäksi on tarkoitus laatia vielä tämän vuoden aikana.

Liikenne- ja viestintäministeriön kesällä asettamassa työryhmässä ovat mukana:

Hanne Aho, puheenjohtaja, Journalistiliitto
Marko Ala-Fossi, mediatutkija, Tampereen yliopisto
Mikko Grönlund, tutkimuspäällikkö, Turun yliopisto
Jukka Holmberg, toimitusjohtaja, Medialiitto
Mikko Villi, professori, Jyväskylän yliopisto
Päivi Korpisaari, viestintäoikeuden professori, Helsingin yliopisto
Työryhmän puheenjohtajana toimii liikenne- ja viestintäministeriön yksikön johtaja Sini Wirén ja sihteereinä liikenne- ja viestintäministeriön viestintäneuvos Emil Asp ja johtava asiantuntija Päivi-Maria Virta.

Työryhmän asettamisen taustalla on hallituksen esitys valtionavustuksesta journalismille. LVM:n tiedote 26.6.2020  https://www.lvm.fi/-/tyoryhma-asetettu-valmistelemaan-valtion-tukea-journalismille-1214120