Uutiset / 20.06.2016

RTTL: Yle söi sanansa

RTTL vetosi tammikuussa Yleisradioon, ettei se tekisi av-kääntäjien työehtoja huonontavia sopimuksia. Yle korosti tuolloin vastauksessaan, että tavoitteena ei ole heikentää kääntäjien asemaa. Yle kertoi pitävänsä tärkeänä, että sen käyttämät käännöstoimistot toimivat kestävin ammattieettisin ehdoin. Nyt Yle on hankkimassa käännöksiä toimistoilta, jotka joko eivät ole sitoutuneet av-kääntäjien työehtosopimukseen tai kiertävät tessiä ostamalla käännöksiä alihankintana. RTTL:n mielestä tämä on täysin Ylen aiempien sanojen vastaista toimintaa. Liitteenä RTTL:n kannanotto.  

Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.