Uutiset / 21.12.2022

Journalistiliitto pohjustaa neuvotteluita itsensätyöllistäjien työehdoista

Journalistiliitto haluaa aloittaa neuvottelut itsensätyöllistäjien työehdoista mahdollisimman pian. Pohjustukseksi liitto teki Kilpailu- ja kuluttajavirastolle itsearvion kollektiivisten neuvotteluiden toteuttamisesta ja keskusteli 21.12.2022 siitä viraston edustajien kanssa. Journalistiliitto on ensimmäinen taho, joka on tehnyt Kilpailu- ja kuluttajavirastolle itsearvion kollektiivisten neuvotteluiden toteuttamisesta. Itsearviossa arvioidaan muun muassa, mistä asioista ja kenen puolesta liitto voisi neuvotella. Voit tutustua itsearvioon täällä. ”Journalistiliitto on tehnyt paljon työtä kollektiivisten neuvotteluiden valmistelussa. Alkuvuodesta on tarkoitus käynnistää itse neuvottelut", sanoo itsearvioinnissa mukana ollut Journalistiliiton juristi Eveliina Tuominen. EU-komissio antoi viime syksynä suuntaviivat, joiden mukaan itsensätyöllistäjillä on oikeus neuvotella kollektiivisesti työehdoista. Myös ammattiliitoilla on oikeus neuvotella itsensätyöllistäjien puolesta. Journalistiliitto on jo aloittanut tunnustelut Medialiiton kanssa neuvottelujen aloittamisesta. Työ- ja elinkeinoministeriöstä on kerrottu, että suuntaviivojen vuoksi ei ole tekeillä esimerkiksi muutoksia lainsäädäntöön.   Aiemmin aiheesta: Hanne Aho: Journalistiliitto haluaa sopia itsensätyöllistäjien palkkioista ja työehdoista (30.11.2022) Historiallinen askel: Ammattiliitoilla mahdollisuus neuvotella itsensätyöllistäjien työehdoista (7.10.2022)  

Katso myös

Kaikki uutiset

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.