Uutiset / 19.05.2022

Journalistiliiton kevätvaltuusto: Lisää yhteistyötä yli yhdistysrajojen

Liiton valtuuston kevätkokouksessa keskusteltiin yhdistysten yhteistyöstä. Kuva: Maria Pettersson. Kuva:
Journalistiliiton järjestövaliokunnan esitys tasapuolisemmasta jäsenpalvelusta poiki keskustelua Journalistiliiton valtuuston kevätkokouksessa.   Tavoitteena on, että yhdistykset tekisivät enemmän yhteistyötä ja avaisivat tapahtumansa kaikille liiton jäsenille paikkakunnasta ja yhdistyksestä riippumatta. Tämä lisäisi tasa-arvoa ja parantaisi palvelua eri puolilla maata.   Yhteistyötä on tehty yhdistysrajojen yli aikaisemminkin. Nyt yhteistyö on lisääntynyt, kun yhdistykset ovat suunnitelleet yhteistä toimintaa. Myös yhdistysten puheenjohtajat ovat lisänneet yhteistyötään.   ”Valiokunta katsoo, että jatkossa on tärkeintä keskittyä yhdistysten välisen toimintakulttuuriin kehittämiseen”, sanoo valtuustolle asiaa esitellyt valiokunnan sihteeri Simon Huldén  Yhteisiä voimavaroja  Järjestötoimikunta pohti myös, että pienemmät yhdistykset voisivat palkata yhteisiä työntekijöitä hoitamaan juoksevia asioita. Tämä vapauttaisi yhdistyksille voimavaroja vaikkapa tapahtumien järjestämiseen.   ”Asiasta päättävät yhdistykset itse, mutta järjestövaliokunta innostaa yhdistyksiä keskustelemaan tästä mahdollisuudesta”, Huldén toteaa.  Liiton nimeen mahdollisesti vaihtuva slogan  Järjestövaliokunta on pohtinut myös Journalistiliiton nimiasiaa. Valiokunta ehdottaa, että Journalistiliiton virallinen rekisteröity nimi pidetään ennallaan. Nimen yhteyteen voitaisiin luoda kuitenkin eri tilanteisiin sopiva, mahdollisesti vaihtuva, markkinointislogan.  Slogania tai sloganeita voitaisiin käyttää viestinnässä ja markkinoinnissa niin, että ne laajentaisivat käsitystä Journalistiliitosta. Esimerkiksi ”Journalistiliitto – Median ammattilaiset”. Tämä huomioisi liiton moninaisen toiminnan ja jäsenet. Sloganeita olisi liiton käyttämillä kielillä, suomen lisäksi ruotsiksi ja englanniksi.  

Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto: Yle-lain muutos haitallinen työntekijöille ja kulttuurille, säästötoimena tarpeeton

Yleisradio on merkittävä työllistäjä. Se tarjoaa paitsi työpaikkoja, mutta myös ostaa ohjelmia, palveluja ja tuotantoja muilta yrityksiltä. Ylen rahoituksen leikkaaminen paitsi johtaa jopa satojen työpaikkojen menetyksiin, niin se myös ajaa ahdinkoon alan tuotantoyhtiöitä sekä freelancereita. Yle on erittäin merkittävä kulttuurin rahoittaja Suomessa, liitto toteaa lakimuutoksesta antamassaan lausunnossa.

Hae nyt Julkisen sanan neuvoston jäseneksi

Ehdokkaiden tulee olla liiton jäseniä sekä perehtyneitä ammattietiikkaan ja Journalistin ohjeisiin.

Journalistien mielenterveys koetteella Perussa

Katumielenosoituksia seuraavat toimittajat ja kuvaajat altistuvat väkivallalle, jota harjoittavat sekä järjestyksenvalvojat että mielenosoittajat. Vuonna 2023 kirjattiin 127 fyysistä ja sanallista hyökkäystä toimittajia vastaan.