Uutiset / 29.01.2024

Journalistiliiton jäsenet voivat osallistua mielenilmauksiin vapaa-ajallaan – liitto vastustaa hallituksen kaavailuja

Monet palkansaajajärjestöt järjestävät helmikuun alussa erilaisia mielenilmauksia vastalauseena hallituksen työelämämuutoksille ja sosiaaliturvaleikkauksille.

Journalistiliitto ei osallistu siihen järjestönä, mutta Journalistiliitto vastustaa hallituksen työelämämuutosesityksiä, jotka heikentävät jäsentemme asemaa.

SAK ja STTK järjestävät mielenosoituksen Helsingin Senaatintorilla helmikuun 1. päivä. Lue lisää tapahtumasta.

Journalistiliiton jäsenet voivat halutessaan osallistua tähän Senaatintorin tapahtumaan, tai mahdollisiin vastaaviin paikallisiin tilaisuuksiin. Osaa Journalistiliiton jäseniä koskee absoluuttinen työrauha, mutta mielenilmauksiin voi osallistua esimerkiksi lounastunnilla.

Absoluuttinen työrauha tarkoittaa sitä, että oman alan työehtosopimuksen ollessa voimassa, poliittisiin työtaisteluihin ei voi osallistua työajalla. Journalistiliiton aloista tämä koskee lehdistöä ja kustannustoimittajia. Absoluuttisen työrauhan taustalla on ajatus siitä, että sen avulla turvataan tiedonvälitys mielenilmauksista.

”Jokaisella jäsenellä on mahdollisuus osallistua mielenilmauksiin vapaa-ajallaan, ja kannustamme siihen”, sanoo Journalistiliiton edunvalvontajohtaja Petri Savolainen.

Lue myös: Työpaikkani on lakossa, olenko minäkin?


Katso myös

Kaikki uutiset

Vapaa tiedonvälitys ei toteudu Gazassa: journalistien tappamisen on loputtava  

Konflikti Gazassa on tuottanut mittaamattoman määrän kärsimystä ja tuhoa siviiliväestölle yhdeksän viime kuukauden aikana. Gazasta on muodostunut tiedonvälityksen musta-aukko. Humanitaarisen katastrofin todellista laajuutta ja inhimillistä hätää ei voi ymmärtää ilman journalistien aktiivista raportointia. Siksi on välttämätöntä taata edellytykset journalistien mahdollisimman vapaalle ja turvalliselle toiminnalle sotimisesta riippumatta. Tätä edellyttää myös kansainvälinen oikeus. Yhdistyneiden kansakuntien turvallisuusneuvosto on […]

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.