Uutiset / 29.01.2024

Journalistiliiton jäsenet voivat osallistua mielenilmauksiin vapaa-ajallaan – liitto vastustaa hallituksen kaavailuja

Monet palkansaajajärjestöt järjestävät helmikuun alussa erilaisia mielenilmauksia vastalauseena hallituksen työelämämuutoksille ja sosiaaliturvaleikkauksille.

Journalistiliitto ei osallistu siihen järjestönä, mutta Journalistiliitto vastustaa hallituksen työelämämuutosesityksiä, jotka heikentävät jäsentemme asemaa.

SAK ja STTK järjestävät mielenosoituksen Helsingin Senaatintorilla helmikuun 1. päivä. Lue lisää tapahtumasta.

Journalistiliiton jäsenet voivat halutessaan osallistua tähän Senaatintorin tapahtumaan, tai mahdollisiin vastaaviin paikallisiin tilaisuuksiin. Osaa Journalistiliiton jäseniä koskee absoluuttinen työrauha, mutta mielenilmauksiin voi osallistua esimerkiksi lounastunnilla.

Absoluuttinen työrauha tarkoittaa sitä, että oman alan työehtosopimuksen ollessa voimassa, poliittisiin työtaisteluihin ei voi osallistua työajalla. Journalistiliiton aloista tämä koskee lehdistöä ja kustannustoimittajia. Absoluuttisen työrauhan taustalla on ajatus siitä, että sen avulla turvataan tiedonvälitys mielenilmauksista.

”Jokaisella jäsenellä on mahdollisuus osallistua mielenilmauksiin vapaa-ajallaan, ja kannustamme siihen”, sanoo Journalistiliiton edunvalvontajohtaja Petri Savolainen.

Lue myös: Työpaikkani on lakossa, olenko minäkin?


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliiton pitkäaikainen puheenjohtaja Antero Laine on kuollut  

Hän toimi liiton puheenjohtajana 1974-1992.

Ehdota nyt Järjestöteko- ja Työyhteisötekijäpalkinnon saajaa

Esityksiä palkittaviksi voivat tehdä liiton jäsenyhdistykset, osastot ja yksittäiset jäsenet. Palkinnoista päättää liiton hallitus.

Riitaan elokuva- ja tv-tuotantoalan työvuorojen muuttamisesta ei saatu tuomioistuimesta selkeytystä

Journalistiliitto nosti kanteen, koska sen tulkinnan mukaan jäsenien työvuoroja oli muutettu työehtosopimuksen vastaisesti. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun elokuva- ja tv-tuotantoalan työehtosopimusta tulkittiin työtuomioistuimessa.