Uutiset / 29.01.2024

Journalistiliiton jäsenet voivat osallistua mielenilmauksiin vapaa-ajallaan – liitto vastustaa hallituksen kaavailuja

Monet palkansaajajärjestöt järjestävät helmikuun alussa erilaisia mielenilmauksia vastalauseena hallituksen työelämämuutoksille ja sosiaaliturvaleikkauksille.

Journalistiliitto ei osallistu siihen järjestönä, mutta Journalistiliitto vastustaa hallituksen työelämämuutosesityksiä, jotka heikentävät jäsentemme asemaa.

SAK ja STTK järjestävät mielenosoituksen Helsingin Senaatintorilla helmikuun 1. päivä. Lue lisää tapahtumasta.

Journalistiliiton jäsenet voivat halutessaan osallistua tähän Senaatintorin tapahtumaan, tai mahdollisiin vastaaviin paikallisiin tilaisuuksiin. Osaa Journalistiliiton jäseniä koskee absoluuttinen työrauha, mutta mielenilmauksiin voi osallistua esimerkiksi lounastunnilla.

Absoluuttinen työrauha tarkoittaa sitä, että oman alan työehtosopimuksen ollessa voimassa, poliittisiin työtaisteluihin ei voi osallistua työajalla. Journalistiliiton aloista tämä koskee lehdistöä ja kustannustoimittajia. Absoluuttisen työrauhan taustalla on ajatus siitä, että sen avulla turvataan tiedonvälitys mielenilmauksista.

”Jokaisella jäsenellä on mahdollisuus osallistua mielenilmauksiin vapaa-ajallaan, ja kannustamme siihen”, sanoo Journalistiliiton edunvalvontajohtaja Petri Savolainen.

Lue myös: Työpaikkani on lakossa, olenko minäkin?


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto onnittelee satavuotiasta Journalisti-lehteä

Onnittelut menevät myös lehden rautaisille tekijöille. Lehti on tarjonnut jo vuosisadan ajan tärkeää tietoa media-alan ammattilaisista ja alasta.

Journalistin ohjeet uusittu

Journalistin ohjeisiin tuli neljä uutta kohtaa. Ne koskevat ulkopuolista rahoitusta, julkaistuun juttuun tehtyjä muutoksia, vaarallisia uutistilanteita ja toimituksellisen sisällön poistamista verkosta.

Liiton neuvottelemat palkankorotukset vappuna MTV:n työntekijöille

Sopimuksen piirissä on noin 160 työntekijää.