Uutiset / 30.01.2015

Elokuva- ja tv-alalle saatiin uusi työehtosopimus

Merkittävimpiä sopimukseen kirjattuja uudistuksia ovat joustava jaksotyöaika, paikallinen sopiminen sekä työpaikkatason yhteistyön ja luottamusmiesjärjestelmän kehittäminen. Työehtosopimus huomioi alan toimintaympäristön muutokset sekä vahvistaa yritysten toimintaedellytyksiä ja alan järjestäytymistä.

Sopimusta sovelletaan PALTAn jäsenyritysten palveluksessa oleviin elokuva- ja tv-tuotantoalalla työskenteleviin työntekijöihin. Työehtosopimus on voimassa 31.10.2016 saakka ja se noudattaa työllisyys- ja kasvusopimuksen mukaista kustannustasoa.

Journalistiliiton edunvalvontajohtaja Petri Savolainen sanoo, että uusi sopimus ottaa entistä paremmin huomioon tv-tuotannoissa tehtävän työn.

”Seuraavaksi edellytämme, että tv-tuotantoyhtiöt tulevat laajasti uuden sopimuksen piiriin, jotta sopimuksesta vihdoin saataisiin yleissitova”, Savolainen sanoo.

Liitteenä sopimusteksti ja tänään allekirjoitettu neuvottelutulos.

Lisätietoja:

- työmarkkinapäällikkö Anu Sajavaara, 040 705 0939, Palta

- edunvalvontajohtaja Petri Savolainen 050-534 24 85, SJL

- toiminnanjohtaja Ari Kiiras 040-5273233, Teme


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.