Käytämme evästeitä sivujen teknisen toiminnan varmistamiseksi ja sivujen kävijämäärätietojen seuraamiseen. Emme kerää tietoja yksittäisistä kävijöistä.

Katso tietosuojaselosteemme

Uusimmat

Vientialojen saavutetuista palkkaratkaisuista toivotaan vauhtia Journalistiliiton tes-neuvotteluihin

Teknologiateollisuuden ja kemianteollisuuden saavutetuista palkkaratkaisuista toivotaan vauhtia Journalistiliiton työehtosopimusneuvotteluihin. Neuvottelut ovat olleet jumissa, kun koko kierroksen päänavausta on odotettu.

”Toivomme, että pääsemme nyt keskustelemaan palkoista työnantajaa edustavan Palvelualojen työnantajien Paltan kanssa”, sanoo Journalistiliiton edunvalvontajohtaja Petri Savolainen.

”Aiemmissa tapaamisissa Palta on ilmoittanut meille, että he eivät keskustele palkoista ennen kuin vientialojen ratkaisut ovat tiedossa.”

Tilanne sopimuksittain

Journalistiliitto neuvottelee Elokuva- ja tv-tuotantoalan työehtosopimuksesta Paltan kanssa. Sopimus on irtisanottu ja nyt neuvotellaan sekä palkasta että tekstikysymyksistä. Neuvottelut jatkuivat maanantaina 6. helmikuuta ja niitä jatketaan keskiviikkona 8. helmikuuta.

Mediaringin sopimus on irtisanottu 30.11.2022. Sopimus odottaa elokuva- ja tv-tuotantoalan ratkaisuja.

Neuvottelut Yleisradion ohjelmatyöntekijöiden palkoista jatkuvat tiistaina 14. helmikuuta, mikäli Palta on valmis neuvottelemaan. Journalistiliitto on irtisanonut työehtosopimuksen, samoin Yleisradion freelancereita koskevan Yhtyneet-sopimuksen.

Journalistiliitto on irtisanonut MTV:n työehtosopimuksen päättymään helmikuun lopussa. Seuraavan kerran neuvotellaan 9. ja 15. helmikuuta. Palta on ilmoittanut haluavansa neuvotella palkankorotusten lisäksi myös työehtosopimuksen teksteistä.

Viime vuonna solmitun lehdistön sopimuksen mukaan tulevista palkankorotuksista neuvotellaan helmikuun loppuun mennessä.  Journalistiliitto neuvottelee korotuksista Medialiiton kanssa. Neuvotteluissa pitäisi sopia palkankorotuksista, jotka koskevat ajanjaksoa 1.5.2023–31.3.2024. Neuvottelukunnat tapaavat 14. helmikuuta.

Kustannustoimittajien palkankorotuksista samalle ajalle neuvotellaan Medialiiton kanssa myös 28. helmikuuta mennessä. Neuvotteluaikoja ei ole vielä sovittu.

Av-käännösyrityksissä koko työehtosopimuksesta neuvotellaan 30.4. mennessä.

 

Ajankohtaiset tiedot sopimuksittain löytyvät liiton tes-sivustolta.