Uutiset / 28.04.2022

Vappu tuo monelle jäsenelle liiton neuvottelemia palkankorotuksia

Liiton neuvottelemat työehtosopimukset tuovat vapusta alkaen korotuksia palkkoihin. Korotuksia tulee nyt neljän sopimuksen piirissä oleville. MTV:n uusi maaliskuussa saatu sopimus nostaa palkkoja 1.5. alkaen 2,0 prosenttia. Työehtosopimuksen piirissä on noin 160 työntekijää. Korotuksesta yleiskorotusta on 1,6 % ja yrityskohtaista erää 0,4 %. Elokuva- ja tv-tuotantojen henkilöstön helmikuun alussa voimaan tullut sopimus takaa korotuksia 1.5. alkaen. Henkilökohtaiset ja taulukkopalkat korottuvat 2 prosenttia 1.5.2022. Henkilökohtaisten palkkojen korotuksessa 0,5 prosenttia on yrityskohtaista erää, jonka jakamisesta päättää työnantaja. Sopimuksen piirissä on noin 1400 Journalistiliiton jäsentä. Elokuva- ja tv-tuotannon sekä tapahtuma- ja teatteritoiminnan henkilöstövuokrausta koskeva työehtosopimus Mediarinki Oy:n kanssa korottaa palkkoja samalla tavalla kuin elokuva- ja tv-tuotannoissa. Henkilökohtaisia kuukausipalkkoja ja vähimmäispalkkoja korotetaan 1.5. alkaen 2 prosentilla. Av-käännösyritysten työehtosopimusneuvotteluissa saavutettiin 20. huhtikuuta neuvottelutulos. Tulos on vielä neuvotteluosapuolten hallintojen tarkasteltavana. Jos tulos hyväksytään, työmarkkinoiden yleistä palkankorotusten tasoa vastaavat korotukset tulevat voimaan taannehtivasti toukokuun alusta lukien.

Katso myös

Kaikki uutiset

Leikkaukset media-alalla rapauttavat Suomen kokonaisturvallisuutta

Journalistiliitto varoittaa Yleisradioon kaavailtujen ja muiden media-alalle kohdistuvien leikkausten vaikutuksista Suomen kokonaisturvallisuuteen ja huoltovarmuuteen.

”Modernit sodat alkavat usein informaatiovaikuttamisella. Onko Suomella varaa nakertaa omaa huoltovarmuuden infrastruktuuriaan heikentämällä median toimintaedellytyksiä”, kysyy Suomen Journalistiliiton edunvalvontajohtaja Petri Savolainen.

Valtuuston kyselytunnilla keskustelua häirinnästä, palkka-avoimuudesta ja tasa-arvosta

Helsingissä koolla oleva valtuusto keskusteli häirinnästä ja epäasiallisesta kohtelusta työpaikoilla – ja siitä, miten siihen voitaisiin puuttua.

Osastot saavat lisää rahaa toimintaansa

Journalistiliiton valtuusto päätti korottaa niin kutsuttua osastopalautuksen perusavustusta 30 prosenttia vuoden 2025 alusta.