Käytämme evästeitä sivujen teknisen toiminnan varmistamiseksi ja sivujen kävijämäärätietojen seuraamiseen. Emme kerää tietoja yksittäisistä kävijöistä.

Katso tietosuojaselosteemme

Uusimmat

Vappu tuo monelle jäsenelle liiton neuvottelemia palkankorotuksia

Liiton neuvottelemat työehtosopimukset tuovat vapusta alkaen korotuksia palkkoihin. Korotuksia tulee nyt neljän sopimuksen piirissä oleville.

MTV:n uusi maaliskuussa saatu sopimus nostaa palkkoja 1.5. alkaen 2,0 prosenttia. Työehtosopimuksen piirissä on noin 160 työntekijää. Korotuksesta yleiskorotusta on 1,6 % ja yrityskohtaista erää 0,4 %.

Elokuva- ja tv-tuotantojen henkilöstön helmikuun alussa voimaan tullut sopimus takaa korotuksia 1.5. alkaen. Henkilökohtaiset ja taulukkopalkat korottuvat 2 prosenttia 1.5.2022. Henkilökohtaisten palkkojen korotuksessa 0,5 prosenttia on yrityskohtaista erää, jonka jakamisesta päättää työnantaja. Sopimuksen piirissä on noin 1400 Journalistiliiton jäsentä.

Elokuva- ja tv-tuotannon sekä tapahtuma- ja teatteritoiminnan henkilöstövuokrausta koskeva työehtosopimus Mediarinki Oy:n kanssa korottaa palkkoja samalla tavalla kuin elokuva- ja tv-tuotannoissa. Henkilökohtaisia kuukausipalkkoja ja vähimmäispalkkoja korotetaan 1.5. alkaen 2 prosentilla.

Av-käännösyritysten työehtosopimusneuvotteluissa saavutettiin 20. huhtikuuta neuvottelutulos. Tulos on vielä neuvotteluosapuolten hallintojen tarkasteltavana. Jos tulos hyväksytään, työmarkkinoiden yleistä palkankorotusten tasoa vastaavat korotukset tulevat voimaan taannehtivasti toukokuun alusta lukien.