Uutiset / 30.04.2024

Vain yksi mediayritys vastasi Journalistiliiton kutsuun

Journalistiliitto kutsui 50 suomalaista mediayritystä ja alan päättäjää keskustelemaan itsensätyöllistäjien työehdoista ja palkkioista. Vain Kansan Uutiset vastasi kutsuun. Kukaan muu nyt tavoitelluista mediayrityksistä ei vastannut kutsuun tai muistutusviestiin.

Journalistiliitto tapaa Kansan Uutisten edustajia 15. toukokuuta. Tapaamisen tarkoituksena on keskustella mahdollisuudesta aloittaa neuvottelut itsensätyöllistäjien työehdoista ja palkkioista.

Liitto on tavannut jo kohdennetusti joukon aikakauslehtien kustantajia, kirjakustantajia ja Yleisradion edustajia tänä keväänä. Nyt kutsu lähetettiin muille mediayrityksille. Myös keskustelut Siltalan kanssa jatkuvat.

Lue tästä aiemmista tapaamisista


Katso myös

Kaikki uutiset

Kansan Uutiset tuli ainoana tapaamiseen freelancerien työn ehdoista

Tapaamisessa keskusteltiin mahdollisuudesta aloittaa neuvottelut freelancerien palkkioista ja työn ehdoista. Keskusteluita päätettiin jatkaa elokuussa Kansan Uutisten toimistolla.

Lehdistönvapaus rapautuu myös Euroopassa

Euroopan kansalaisvapauksien liitto Liberties varoittaa uudessa raportissaan autoritaarisuuden noususta ja demokratian heikkenemisestä Euroopassa. Näiden trendien seurauksena median vapaus EU:ssa on uhattuna. Erityisen uhanalaisia ovat yleisradioyhtiöt.

Liiton neuvottelemia palkan- ja palkkionkorotuksia Yleisradiossa 1.6.

Yleisradion työehtosopimus ja Yhtyneet-sopimus nostavat työntekijöiden palkkoja ja palkkioita.