Uutiset / 21.03.2024

Journalistiliitolla tapaaminen itsensätyöllistäjistä Ylen kanssa

Journalistiliiton Ylen itsensätyöllistäjien neuvottelukunnan edustajat tapasivat tänään 21.3. Ylen henkilöstöhallinnon edustajia. Kuva: Manu Laapas

Journalistiliiton Ylen itsensätyöllistäjien neuvottelukunnan edustajat tapasivat tänään 21.3. Ylen henkilöstöhallinnon edustajia. Tapaamisen tarkoituksena oli keskustella mahdollisuudesta aloittaa neuvottelut itsensätyöllistäjien työn ehdoista.

Journalistiliitto on sopinut jo vuosikymmeniä Yleisradion ohjelmatyöntekijöiden työehtosopimuksesta ja Yleisradion työsuhteisen freelancetyön Yhtyneet-sopimuksesta. EU-komission suuntaviivojen mukaan nyt on mahdollista sopia myös ei-työsuhteisten yleläisten työehdoista.

Ylen itsensätyöllistäjien neuvottelukunnassa jäseninä ovat Journalistiliiton työntekijät ja Ylen ohjelmatyöntekijät ry:n puheenjohtaja Antti Laakso, Ylen pääluottamushenkilö Mikko Martikainen, freelanceluottamushenkilö Jaakko Sauvola ja muita Ylelle työtä tekeviä.

”Journalistiliiton tavoitteena on, että pääsemme neuvottelemaan Ylen itsensätyöllistäjien vähimmäistyöehdoista. ” Journalistiliiton edunvalvontajohtaja Petri Savolainen sanoo.

Varsinaisia neuvotteluja ei vielä aloiteta, mutta asian selvittelyä jatketaan paikallisesti hyvässä yhteistyöhengessä.


Katso myös

Kaikki uutiset

Vastaa liiton palkkatutkimukseen – vaikuta etujesi valvontaan

Vastaaminen on tärkeää, sillä tutkimuksella saadaan tuoretta tietoa kevättalvella 2025 käytäviä työehtoneuvotteluja varten.

Manu Haapalainen Journalistin vakituiseksi toimittajaksi

Manu Haapalainen vakinaistettu Journalistin toimittajaksi. Asiasta päätti Journalistiliiton hallitus.

Kesätyöntekijä ja harjoittelija: Muista nämä ennen kuin aloitat

Työn ei kuulu valua vapaa-ajalle ja odotusten määräaikaisia kesureita ja harkkareita kohtaan ei tule olla kohtuuttomia.