Uutiset / 21.03.2024

Journalistiliitolla tapaaminen itsensätyöllistäjistä Ylen kanssa

Journalistiliiton Ylen itsensätyöllistäjien neuvottelukunnan edustajat tapasivat tänään 21.3. Ylen henkilöstöhallinnon edustajia. Kuva: Manu Laapas

Journalistiliiton Ylen itsensätyöllistäjien neuvottelukunnan edustajat tapasivat tänään 21.3. Ylen henkilöstöhallinnon edustajia. Tapaamisen tarkoituksena oli keskustella mahdollisuudesta aloittaa neuvottelut itsensätyöllistäjien työn ehdoista.

Journalistiliitto on sopinut jo vuosikymmeniä Yleisradion ohjelmatyöntekijöiden työehtosopimuksesta ja Yleisradion työsuhteisen freelancetyön Yhtyneet-sopimuksesta. EU-komission suuntaviivojen mukaan nyt on mahdollista sopia myös ei-työsuhteisten yleläisten työehdoista.

Ylen itsensätyöllistäjien neuvottelukunnassa jäseninä ovat Journalistiliiton työntekijät ja Ylen ohjelmatyöntekijät ry:n puheenjohtaja Antti Laakso, Ylen pääluottamushenkilö Mikko Martikainen, freelanceluottamushenkilö Jaakko Sauvola ja muita Ylelle työtä tekeviä.

”Journalistiliiton tavoitteena on, että pääsemme neuvottelemaan Ylen itsensätyöllistäjien vähimmäistyöehdoista. ” Journalistiliiton edunvalvontajohtaja Petri Savolainen sanoo.

Varsinaisia neuvotteluja ei vielä aloiteta, mutta asian selvittelyä jatketaan paikallisesti hyvässä yhteistyöhengessä.


Katso myös

Kaikki uutiset

Vapaa tiedonvälitys ei toteudu Gazassa: journalistien tappamisen on loputtava  

Konflikti Gazassa on tuottanut mittaamattoman määrän kärsimystä ja tuhoa siviiliväestölle yhdeksän viime kuukauden aikana. Gazasta on muodostunut tiedonvälityksen musta-aukko. Humanitaarisen katastrofin todellista laajuutta ja inhimillistä hätää ei voi ymmärtää ilman journalistien aktiivista raportointia. Siksi on välttämätöntä taata edellytykset journalistien mahdollisimman vapaalle ja turvalliselle toiminnalle sotimisesta riippumatta. Tätä edellyttää myös kansainvälinen oikeus. Yhdistyneiden kansakuntien turvallisuusneuvosto on […]

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.