Uutiset / 12.01.2018

Vain muutama jäsen luopunut Kopiosto-oikeuksistaan

Vain kolme Journalistiliiton jäsentä on tuotantoyhtiöiden vaatimuksesta perunut tekijänoikeusjärjestö Kopioston Tekijänoikeussopimuksen. Lisäksi muutamat jäsenet ovat muuttaneet sopimusta siten, että muutos rajaa pois heidän tiettyjä oikeuksiaan. Kopiosto ja tekijäjärjestöt työskentelevät edelleen sopimustilanteen rauhoittamiseksi. Kopiosto muun muassa tapaa eri osapuolia, jotta asiassa päästäisiin neuvottelemalla sopimukseen. Liiton tietoon tuli joulun alla, että tuotantoyhtiöt ovat lähettäneet audiovisuaalisen alan tekijöille viestejä, joissa vaaditaan Tekijänoikeussopimuksen perumista tai muuttamista 31.12.2017 mennessä. Vaatimukset koskivat oikeuksia, jotka liittyvät muun muassa televisio-ohjelmien edelleenlähettämiseen ja verkkotallennuspalveluihin. Journalistiliitto tiedotti asiasta jäsenilleen ja kehotti olemaan luovuttamatta tekijänoikeuksiaan. Tekijänoikeussopimus takaa av-tekijöille oikeuksia teoksiinsa ja tekijänoikeuslain mukaisia korvauksia niiden esittämisestä. Lisätietoja saat osoitteesta tekijanoikeussopimus@kopiosto.fi. Tekijänoikeussopimuksesta kerrotaan tarkemmin myös Kopioston verkkosivuilla.

Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.