Käytämme evästeitä sivujen teknisen toiminnan varmistamiseksi ja sivujen kävijämäärätietojen seuraamiseen. Emme kerää tietoja yksittäisistä kävijöistä.

Katso tietosuojaselosteemme

Uusimmat

Vain muutama jäsen luopunut Kopiosto-oikeuksistaan

Vain kolme Journalistiliiton jäsentä on tuotantoyhtiöiden vaatimuksesta perunut tekijänoikeusjärjestö Kopioston Tekijänoikeussopimuksen. Lisäksi muutamat jäsenet ovat muuttaneet sopimusta siten, että muutos rajaa pois heidän tiettyjä oikeuksiaan.

Kopiosto ja tekijäjärjestöt työskentelevät edelleen sopimustilanteen rauhoittamiseksi. Kopiosto muun muassa tapaa eri osapuolia, jotta asiassa päästäisiin neuvottelemalla sopimukseen.

Liiton tietoon tuli joulun alla, että tuotantoyhtiöt ovat lähettäneet audiovisuaalisen alan tekijöille viestejä, joissa vaaditaan Tekijänoikeussopimuksen perumista tai muuttamista 31.12.2017 mennessä. Vaatimukset koskivat oikeuksia, jotka liittyvät muun muassa televisio-ohjelmien edelleenlähettämiseen ja verkkotallennuspalveluihin.

Journalistiliitto tiedotti asiasta jäsenilleen ja kehotti olemaan luovuttamatta tekijänoikeuksiaan.

Tekijänoikeussopimus takaa av-tekijöille oikeuksia teoksiinsa ja tekijänoikeuslain mukaisia korvauksia niiden esittämisestä.

Lisätietoja saat osoitteesta tekijanoikeussopimus@kopiosto.fi. Tekijänoikeussopimuksesta kerrotaan tarkemmin myös Kopioston verkkosivuilla.