Uutiset / 22.12.2017

Journalistiliitto: Älä luovuta Kopiosto-oikeuksia tuotantoyhtiölle

Tietoomme on tullut, että tuotantoyhtiöt lähettävät tiukkoja viestejä, joissa vaaditaan Kopioston Tekijänoikeussopimuksen perumista tai muuttamista 31.12.2017 mennessä. Asia liittyy televisio-ohjelmien edelleenlähettämistä koskeviin erimielisyyksiin, joiden selvittelyssä Journalistiliiton jäsenten etuja puolustaa Kopiosto. Kopiosto ja tekijäjärjestöt, Journalistiliitto mukaan lukien, vastustavat tuotantoyhtiöiden vaatimuksia. Älä luovuta näitä oikeuksia tuotantoyhtiölle. Olet oikeutettu saamaan niihin liittyviä tekijänoikeuslain mukaisia korvauksia Kopiostolta. Kopiosto ja tekijäjärjestöt selvittävät asiaa ja valmistelevat välittömiä toimenpiteitä sopimustilanteen rauhoittamiseksi. Lisätietoja: 22.12. Journalistiliiton laki- ja tes-päivystys klo 13-16, p. 044 755 5000. 28.-29.12. Lakimies Sami Kokljuschkin/Kopiosto, p. 09 4315 2327

Katso myös

Kaikki uutiset

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.