Uutiset / 12.02.2016

Uuden keskusjärjestön valmistelu etenee – SJL yhä mukana

Uutta keskusjärjestöä valmistelevaan selvitystyöhön vuosi sitten mukaan lähtenyt Journalistiliitto osallistuu siihen edelleen. Liitto haluaa selvittää, antaisiko keskusjärjestön jäsenyys sille nykyistä paremmat mahdollisuudet vaikuttaa työehtoihin ja työlainsäädäntöön. Selvitystyöhön osallistuminen ei sido liittoa mihinkään.

Journalistiliiton puheenjohtajan Hanne Ahon mukaan uuden keskusjärjestön toimintatavat ja tavoitteet alkavat nyt konkretisoitua.

”Journalistiliiton tavoitteena on muun muassa oikeudenmukaisempi työlainsäädäntö, jossa työn uudet muodot ja itsensätyöllistäjät otetaan huomioon. Uskon, että uusi keskusjärjestö tukee meitä näissä tavoitteissa”, hankkeen ohjausryhmään kuuluva Aho sanoo.

Ohjausryhmällä on yhteinen näkemys uuden keskusjärjestön hallintomallista, säännöistä, päätöksenteko- ja johtamisjärjestelmästä, taloudellisesta pohjasta ja liittojen jäsenmaksusta, uuden järjestön toiminnan painopisteistä sekä liittojen ja uuden keskusjärjestön työnjaosta.

Selvitystyön pohjalta viimeisteltävät esitykset ja avoinna olevat asiat käsittelee kaikkien hankkeeseen osallistuvien liittojen kokous 2. maaliskuuta. Kokouksen päätökset ovat pohja kunkin liiton päätöksenteolle kevään aikana.

Tavoitteena on allekirjoittaa uuden keskusjärjestön perustamisasiakirja kesäkuun alussa.

 

Lisätietoja:

Ohjausryhmän puheenjohtajisto:

Jarkko Eloranta, JHL, puh. 0400 912 399
Liisa Halme, VvL, puh. 050 424 5301
Pertti Porokari, IL, puh. 040 583 3476
Projektipäällikkö Juha Heikkala, 0400 759 459

 

uusikeskusjarjesto.fi


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.