Käytämme evästeitä sivujen teknisen toiminnan varmistamiseksi ja sivujen kävijämäärätietojen seuraamiseen. Emme kerää tietoja yksittäisistä kävijöistä.

Katso tietosuojaselosteemme

Uusimmat

Uuden keskusjärjestön valmistelu etenee – SJL yhä mukana

Ohjausryhmä viimeisteli hankkeen selvitystyötä Kirkkonummella 11.–12. helmikuuta.

Uutta keskusjärjestöä valmistelevaan selvitystyöhön vuosi sitten mukaan lähtenyt Journalistiliitto osallistuu siihen edelleen. Liitto haluaa selvittää, antaisiko keskusjärjestön jäsenyys sille nykyistä paremmat mahdollisuudet vaikuttaa työehtoihin ja työlainsäädäntöön. Selvitystyöhön osallistuminen ei sido liittoa mihinkään.

Journalistiliiton puheenjohtajan Hanne Ahon mukaan uuden keskusjärjestön toimintatavat ja tavoitteet alkavat nyt konkretisoitua.

”Journalistiliiton tavoitteena on muun muassa oikeudenmukaisempi työlainsäädäntö, jossa työn uudet muodot ja itsensätyöllistäjät otetaan huomioon. Uskon, että uusi keskusjärjestö tukee meitä näissä tavoitteissa”, hankkeen ohjausryhmään kuuluva Aho sanoo.

Ohjausryhmällä on yhteinen näkemys uuden keskusjärjestön hallintomallista, säännöistä, päätöksenteko- ja johtamisjärjestelmästä, taloudellisesta pohjasta ja liittojen jäsenmaksusta, uuden järjestön toiminnan painopisteistä sekä liittojen ja uuden keskusjärjestön työnjaosta.

Selvitystyön pohjalta viimeisteltävät esitykset ja avoinna olevat asiat käsittelee kaikkien hankkeeseen osallistuvien liittojen kokous 2. maaliskuuta. Kokouksen päätökset ovat pohja kunkin liiton päätöksenteolle kevään aikana.

Tavoitteena on allekirjoittaa uuden keskusjärjestön perustamisasiakirja kesäkuun alussa.

 

Lisätietoja:

Ohjausryhmän puheenjohtajisto:

Jarkko Eloranta, JHL, puh. 0400 912 399
Liisa Halme, VvL, puh. 050 424 5301
Pertti Porokari, IL, puh. 040 583 3476
Projektipäällikkö Juha Heikkala, 0400 759 459

 

uusikeskusjarjesto.fi