Uutiset / 12.02.2016

Uuden keskusjärjestön valmistelu etenee – SJL yhä mukana

Uutta keskusjärjestöä valmistelevaan selvitystyöhön vuosi sitten mukaan lähtenyt Journalistiliitto osallistuu siihen edelleen. Liitto haluaa selvittää, antaisiko keskusjärjestön jäsenyys sille nykyistä paremmat mahdollisuudet vaikuttaa työehtoihin ja työlainsäädäntöön. Selvitystyöhön osallistuminen ei sido liittoa mihinkään.

Journalistiliiton puheenjohtajan Hanne Ahon mukaan uuden keskusjärjestön toimintatavat ja tavoitteet alkavat nyt konkretisoitua.

”Journalistiliiton tavoitteena on muun muassa oikeudenmukaisempi työlainsäädäntö, jossa työn uudet muodot ja itsensätyöllistäjät otetaan huomioon. Uskon, että uusi keskusjärjestö tukee meitä näissä tavoitteissa”, hankkeen ohjausryhmään kuuluva Aho sanoo.

Ohjausryhmällä on yhteinen näkemys uuden keskusjärjestön hallintomallista, säännöistä, päätöksenteko- ja johtamisjärjestelmästä, taloudellisesta pohjasta ja liittojen jäsenmaksusta, uuden järjestön toiminnan painopisteistä sekä liittojen ja uuden keskusjärjestön työnjaosta.

Selvitystyön pohjalta viimeisteltävät esitykset ja avoinna olevat asiat käsittelee kaikkien hankkeeseen osallistuvien liittojen kokous 2. maaliskuuta. Kokouksen päätökset ovat pohja kunkin liiton päätöksenteolle kevään aikana.

Tavoitteena on allekirjoittaa uuden keskusjärjestön perustamisasiakirja kesäkuun alussa.

 

Lisätietoja:

Ohjausryhmän puheenjohtajisto:

Jarkko Eloranta, JHL, puh. 0400 912 399
Liisa Halme, VvL, puh. 050 424 5301
Pertti Porokari, IL, puh. 040 583 3476
Projektipäällikkö Juha Heikkala, 0400 759 459

 

uusikeskusjarjesto.fi


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto: Suomi tarvitsee mediapoliittisen ohjelman ja mediatukijärjestelmän

Liitto kannattaa selonteossa esille nostettuun tarpeeseen parantaa lasten- ja nuorten luku-, kieli- ja mediataitoja. Yksi keskeinen toimenpide tämän toteuttamiseksi on laskea kirjojen ja lehtien arvonlisäverokanta nollaan.

Journalistiliitto: Yle-lain muutos haitallinen työntekijöille ja kulttuurille, säästötoimena tarpeeton

Yleisradio on merkittävä työllistäjä. Se tarjoaa paitsi työpaikkoja, mutta myös ostaa ohjelmia, palveluja ja tuotantoja muilta yrityksiltä. Ylen rahoituksen leikkaaminen paitsi johtaa jopa satojen työpaikkojen menetyksiin, niin se myös ajaa ahdinkoon alan tuotantoyhtiöitä sekä freelancereita. Yle on erittäin merkittävä kulttuurin rahoittaja Suomessa, liitto toteaa lakimuutoksesta antamassaan lausunnossa.

Hae nyt Julkisen sanan neuvoston jäseneksi

Ehdokkaiden tulee olla liiton jäseniä sekä perehtyneitä ammattietiikkaan ja Journalistin ohjeisiin.