Journalistiliiton erityistehtävänä on puolustaa journalismia ja sen eettisiä sääntöjä. Liitto edistää sananvapautta.
Journalistiliiton jäsenenä saat palveluja ja etuja, jotka hyödyttävät työssä ja vapaalla. Autamme, kun tarvitset neuvoa työehtoasioissa, haluat oppia uutta tai tarvitset vastapainoa työlle.
Journalistiliitto puolustaa reiluja työehtoja ja kestävää työelämää media-alalla. Liiton erityistehtävänä on puolustaa journalismia ja sen eettisiä sääntöjä.
Täältä löydät Journalistiliiton uusimmat tiedotteet, kannanotot, lausunnot, tutkimukset ja tulevat tapahtumat.
Journalistiliitto on jäsentensä perustama ja johtama, vahva ja itsenäinen ammattiliitto. Voit toimia liitossa omalla työpaikallasi, alueellisissa ja valtakunnallisissa yhdistyksissä, liiton valtuustossa ja hallituksessa sekä myös kansainvälisesti.
Journalistiliitto neuvottelee työnantajapuolen kanssa työehdoista kuten palkoista, palkankorotuksista, työajoista, lomista ja muista eduista. Sananvapaudella on keskeinen rooli demokraattisessa yhteiskunnassa.
Journalistiliiton edunvalvonta painottuu kollektiiviseen sopimustoimintaan, jota täydentää jäsenten etujen puolustaminen työpaikka- ja yksilötasolla.
Journalistiliitto auttaa freelancereita ja itsensä työllistäjiä monin tavoin. Liitto neuvoo heitä muun muassa sopimus- ja palkkiokysymyksissä ja auttaa tarvittaessa palkkiosaatavien perinnässä.
Tekijänoikeus on luovan työn tekijälle, kuten toimittajalle, valokuvaajalle, graafikolle tai käsikirjoittajalle suoraan lain nojalla syntyvä yksinoikeus määrätä teoksesta.
Sananvapaudella on keskeinen rooli demokraattisessa yhteiskunnassa. Sananvapauteen kuuluu mielipiteiden ilmaisu, vastaanottaminen ja jakaminen ilman ennakollista puuttumista.
Jäsenistämme 80 prosenttia pitää ilmaista laki- ja työehtoneuvontaa erittäin tärkeänä palveluna.