Uutiset / 03.04.2014

TSY: Lehtiä ei kehitetä irtisanomisilla

Turun Sanomalehtimiesyhdistys on huolissaan jäsentensä työpaikoista ja lehdistön tulevaisuudesta Varsinais-Suomessa. Toistuvat yt-neuvottelut ja henkilöstön vähennykset heikentävät journalistien työkykyä ja uskoa koko alan tulevaisuuteen, toteaa yhdistyksen hallitus kannanotossaan.
 
TS-Yhtymä on alan suurin työnantaja alueella. Konsernin yhtiöt kustantavat maakunnassa seitsemänpäiväisiä Turun Sanomia ja Salon Seudun Sanomia sekä kahdeksaa kaupunki- ja paikallislehteä. Vakavaraisen ja kannattavan konsernin sanoma- ja paikallislehdissä on käyty viime vuosien aikana useita yt-neuvotteluja. Parhaillaan Turun Sanomissa ja Salon Seudun Sanomissa käydään neuvotteluja, jotka saattavat johtaa mittaviin irtisanomisiin.
 
Säästöjen yhteydessä puhutaan toistuvasti laadun parantamisesta ja paikallisuuteen panostamisesta. TSY uskoo, että juuri näillä toimilla turvattaisiin lehtien tulevaisuus, ei ammattitaitoisia toimittajia irtisanomalla.
 
TSY toivoo, että työnantaja ei enää järkytä toimitusten työrauhaa. Laadukkaiden lehtien julkaiseminen tulevaisuudessakin edellyttää henkilöstön osallistumista kehitystyöhön. Tämä ei ole mahdollista irtisanomisuhan alla. Pelko työpaikan menettämisestä pelkästään murentaa työhön sitoutumista.
 
Turun Sanomalehtimiesyhdistys on Suomen Journalistiliiton jäsenyhdistys, joka toimii Varsinais-Suomen alueella. Yhdistyksellä on noin 510 jäsentä.
 
 
Lisätietoja: puheenjohtaja Asko Lehtonen, 044 3378572
 

Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.