Uutiset / 14.06.2013

Toimittajiin kohdistuneet uhkaukset puhuttavat

Työntekijään kohdistunut väkivalta tai sen uhka on aina vakava asia. Liitot suosittavat, että toimituksissa tehdään suunnitelma tai ohjeisto, miten uhkailutilanteissa toimitaan, mikäli sellaista ei vielä ole. Lisäksi suositellaan,että

- uhkaavat tilanteet tuodaan heti esimiehen ja työnantajan tietoon.

- uhkaukset ilmoitetaan poliisille. Rikostutkintaa varten on tärkeää säilyttää kaikki dokumentit, esimerkiksi uhkauksia sisältävät sähköpostit. 

- työhön liittyviä uhkia käsitellään yhteistoiminnassa sekä yhteistyössä työpaikan työsuojelu- ja työterveyshenkilöstön kanssa. Mahdollisia vaaroja on hyvä järjestelmällisesti kartoittaa ennakolta.

- myös mahdollisen ns. jälkihoidon tarve arvioidaan. Luontevin jälkihoidon antaja on työpaikan työterveyshuolto.

VIESTINNÄN KESKUSLIITTO RY

SUOMEN JOURNALISTILIITTO RY

 


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.