Uutiset / 10.03.2022

Sopu varmistui: MTV:n sisällöntekijöiden lakko peruuntui

MTV:n sisällöntekijöitä koskenut ensi perjantainen lakonuhka peruuntuu. Journalistiliitto ja Palvelualojen työnantajat Palta ovat hyväksyneet sovintoehdotuksen, joka koskee MTV:n sisällöntekijöiden työehtosopimusta. Journalistiliiton hallitus hyväksyi ehdotuksen tänään torstaina 10.3. Sovintoehdotus annettiin 8.3. Hyväksytty ehdotus tarkoittaa uutta työehtosopimusta 160:lle sisällöntekijälle. Sopimuskausi on 24 kuukautta, 29.2.2024 asti. Toinen vuosi on optiovuosi eli jos sen palkankorotuksesta ei sovita, sopimuksen voi irtisanoa päättymään 28.2.2023. Palkat nousevat tänä vuonna 2,0 % 1.5. alkaen. Korotuksesta yleiskorotusta on 1,6 % ja yrityskohtaista erää 0,4 %. ”Lopputulos on kokonaisuutena varsin hyvä verrattaessa työmarkkinakierroksella tehtyihin muihin tes-ratkaisuihin. Uudessa sopimuksessa muun muassa sinetöitiin tavallista paremmat jaksoylityökorvaukset sekä korjattiin aiemmat lomarahojen maksamista ja luottamushenkilön tiedonsaantia koskevat epäkohdat. Osa tärkeistä asioista ratkaistiin paikallisten osapuolten kesken”, sanoo neuvotteluissa mukana ollut Journalistiliiton juristi Tuomas Aalto. ”Onneksi lakonuhka väistyi ja MTV:n sisällöntekijät saavat jatkaa omaa työtään. Tarve uutisammattilaisten tuottamalle ajankohtaissisällölle on juuri nyt erittäin suuri”, sanoo Journalistiliiton edunvalvontajohtaja Petri Savolainen. ”Kiitos MTV:n paikallisille osapuolille, jotka ratkoivat sovittelun yhteydessä meille tärkeät kysymykset ja kokonaisuus saatiin kasaan. Samoin kiitän sovittelija Leo Suomaata, joka sai liitot yhteisen ratkaisun taakse”, Savolainen painottaa. Journalistiliitto ja Palvelualojen työnantajat Palta sovittelivat työriitaa valtakunnansovittelijan toimistolla viisi kertaa. Edellinen työehtosopimus päättyi helmikuun lopussa.

Katso myös

Kaikki uutiset

Vapaa tiedonvälitys ei toteudu Gazassa: journalistien tappamisen on loputtava  

Konflikti Gazassa on tuottanut mittaamattoman määrän kärsimystä ja tuhoa siviiliväestölle yhdeksän viime kuukauden aikana. Gazasta on muodostunut tiedonvälityksen musta-aukko. Humanitaarisen katastrofin todellista laajuutta ja inhimillistä hätää ei voi ymmärtää ilman journalistien aktiivista raportointia. Siksi on välttämätöntä taata edellytykset journalistien mahdollisimman vapaalle ja turvalliselle toiminnalle sotimisesta riippumatta. Tätä edellyttää myös kansainvälinen oikeus. Yhdistyneiden kansakuntien turvallisuusneuvosto on […]

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.