Käytämme evästeitä sivujen teknisen toiminnan varmistamiseksi ja sivujen kävijämäärätietojen seuraamiseen. Emme kerää tietoja yksittäisistä kävijöistä.

Katso tietosuojaselosteemme

Uusimmat

SJL:n Savolainen työttömyysturvalain uudistuksesta: ”Tämä on askel eteenpäin”

Journalistiliitto pitää myönteisenä muutoksena hallituksen budjettiesitykseen kirjattua mallia, joka mahdollistaa työttömyysturvan käyttämisen yritystoiminnan aloittamiseen. Valtioneuvoston tiedotteen mukaan työttömyysturvalakia muutetaan siten, että yritystoiminnan pää- ja sivutoimisuutta ei enää arvioitaisi neljän kuukauden aikana yritystoiminnan aloittamisesta.

Aiemmin vähäinenkin freetyö on voinut johtaa työttömyysturvan menettämiseen, kun työvoimaviranomaiset ovat arvioineet työn päätoimiseksi yritystoiminnaksi. Te-toimistot ovat arvioineet pää- tai sivutoimisuutta vaihtelevin perustein. Journalistiliitto ja monet muut ammattijärjestöt ovat viime vuosina kannanotoissaan vaatineet järjestelmän selkiyttämistä.

Journalistiliiton edunvalvontajohtaja Petri Savolainen luonnehtii budjettiriihessä sovittua uudistusta askeleeksi eteenpäin.

”Muutos helpottaa keikkatyön vastaanottamista sen neljän kuukauden ajan, kun pää- ja sivutoimisuutta ei arvioida. Kokonaisuutena hallituksen esittämät muutokset itsensä työllistäjien aseman parantamiseksi ovat aika pieniä. Uudistettavaa jää vielä”, Savolainen sanoo.

Budjettiesitys annetaan eduskunnalle 19. syyskuuta, jolloin se tulee julkiseksi.