Uutiset / 16.02.2015

SJL mukaan keskusjärjestön selvityshankkeeseen

Suomen Journalistiliitto (SJL) lähtee mukaan selvityshankkeeseen, jossa valmistellaan palkansaajien uuden keskusjärjestön perustamista. Asiasta päätti SJL:n hallitus viime perjantain kokouksessaan.

SJL:n puheenjohtaja Hanne Aho toteaa, että työ Suomessa on muuttunut ja työn uudet muodot ovat tulleet voimakkaana ilmiönä myös media-alalle. Esimerkiksi pätkä- ja vuokratyöntekijöiden tai itsensätyöllistäjien asemaa ei ole ollut mahdollisuuksia edistää riittävästi perinteisellä sopimustoiminnalla. Sopimusteiden rinnalle tarvitaan yhä enemmän lainsäädäntöä.

”Työn uudet muodot koskevat koko suomalaista työmarkkinaa – ei vain journalisteja – ja siksi uusia työehtoja ja uutta työlainsäädäntöä on viisasta tehdä isolla porukalla. Katsomme, antaako keskusjärjestöhanke meille mahdollisuuksia vaikuttaa näihin asioihin”, Aho sanoo.

Journalistiliitto on vuodesta 1974 ollut keskusjärjestöihin sitoutumaton liitto. Taustalla on ollut ajatus journalistisesta riippumattomuudesta.

Selvitystyöhön osallistuminen ei sido liittoa mihinkään. Päätös uuteen keskusjärjestöön liittymisestä tehdään vuoden 2016 aikana. Yli puoltatoista miljoonaa palkansaajaa ja itsensätyöllistäjää edustavan, poliittisesti sitoutumattoman keskusjärjestön on tarkoitus aloittaa toimintansa vuoden 2017 alusta.


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.