Uutiset / 16.02.2015

SJL mukaan keskusjärjestön selvityshankkeeseen

Suomen Journalistiliitto (SJL) lähtee mukaan selvityshankkeeseen, jossa valmistellaan palkansaajien uuden keskusjärjestön perustamista. Asiasta päätti SJL:n hallitus viime perjantain kokouksessaan.

SJL:n puheenjohtaja Hanne Aho toteaa, että työ Suomessa on muuttunut ja työn uudet muodot ovat tulleet voimakkaana ilmiönä myös media-alalle. Esimerkiksi pätkä- ja vuokratyöntekijöiden tai itsensätyöllistäjien asemaa ei ole ollut mahdollisuuksia edistää riittävästi perinteisellä sopimustoiminnalla. Sopimusteiden rinnalle tarvitaan yhä enemmän lainsäädäntöä.

”Työn uudet muodot koskevat koko suomalaista työmarkkinaa – ei vain journalisteja – ja siksi uusia työehtoja ja uutta työlainsäädäntöä on viisasta tehdä isolla porukalla. Katsomme, antaako keskusjärjestöhanke meille mahdollisuuksia vaikuttaa näihin asioihin”, Aho sanoo.

Journalistiliitto on vuodesta 1974 ollut keskusjärjestöihin sitoutumaton liitto. Taustalla on ollut ajatus journalistisesta riippumattomuudesta.

Selvitystyöhön osallistuminen ei sido liittoa mihinkään. Päätös uuteen keskusjärjestöön liittymisestä tehdään vuoden 2016 aikana. Yli puoltatoista miljoonaa palkansaajaa ja itsensätyöllistäjää edustavan, poliittisesti sitoutumattoman keskusjärjestön on tarkoitus aloittaa toimintansa vuoden 2017 alusta.


Katso myös

Kaikki uutiset

Vapun jälkeen juhlitaan lehdistönvapautta

Lehdistönvapaus ja sananvapaus ovat demokraattisen yhteiskunnan kulmakiviä. Päivää voi viettää monissa mielenkiintoisissa tapahtumissa.

Journalistiliitto kutsuu suomalaisia mediayrityksiä keskustelemaan itsensätyöllistäjien työehdoista ja palkkioista

Keskusteluiden jälkeen liitto haluaa myös avata neuvotteluja freelancereiden vähimmäistyöehdoista.

Vastaa liiton palkkatutkimukseen – vaikuta etujesi valvontaan

Vastaaminen on tärkeää, sillä tutkimuksella saadaan tuoretta tietoa kevättalvella 2025 käytäviä työehtoneuvotteluja varten.