Uutiset / 10.05.2016

SJL ja VKL vielä eri linjoilla tes-neuvotteluissa

Lehdistön ja kustannustoimittajien neuvotteluissa Journalistiliitto on jättänyt esityksensä siitä, miten vuosittaisen työajan kolmen päivän pidennys toteutettaisiin. Liitto on ehdottanut, että asiasta sovittaisiin paikallisesti. Liitto on myös tehnyt paikallista sopimista varten malleja siitä, miten pidennys voitaisiin toteuttaa esimerkiksi työaikapankin tai liukuvan työajan kautta.

Palkansaajapuolen ja työnantajan esitykset eroavat yhä toisistaan. Viestinnän Keskusliiton lähtökohta on edelleen se, että työaikaa pidennetään leikkaamalla talvilomaa.

Journalistiliitto on jättänyt myös esityksensä lehdistön ja kustannustoimittajien luottamusmiesten aseman parantamiseksi.

SJL esittää parannuksia muun muassa varaluottamusmiesten irtisanomissuojaan sekä luottamusmiesten tiedonsaantioikeuteen.

Näkemykset kaukana toisistaan

SJL on mukana graafisen alan liittojen yhteisessä selviytymislauseketyöryhmässä.

Palkansaajaliitot ovat jättäneet yhteisen esityksen siitä, miten yritysten kriisitilanteita koskeva selviytymislauseke tessissä määriteltäisiin.

Neuvotteluosapuolten näkemykset lausekkeen sisällöstä ovat kuitenkin toistaiseksi kaukana toisistaan.


Katso myös

Kaikki uutiset

Suomen Leijonan ritarimerkki Journalistiliiton edunvalvontajohtaja Petri Savolaiselle

Merkin myöntämisen perusteina ovat olleet muun muassa Savolaisen ansiokas työ itsensätyöllistäjien edunvalvonnassa.  Hän on yhteiskunnallisesti laajasti verkottunut ja on mukana useissa luottamustoimissa.

Painopisteitä 2025: tes, freetyö, neuvottelutuki, uusi tekijänoikeusstrategia

Liitto neuvottelee kesään 2025 mennessä kaikki media-alan työehtosopimukset. Kierros alkaa ennen joulua elokuva- ja televisiotuotannon työehtosopimusneuvotteluilla.

Liiton jäsenmaksut ensi vuonna ennallaan – työsuhteisen freen maksu uudistuu

Työsuhteisten freelancerien jäsenmaksu uudistuu ensi vuoden alusta alkaen. Uudistuksesta päätettiin liiton kevään valtuustossa. Maksu on 1.1.2025 lähtien kiinteä, 39 euroa kuukaudessa. Tähän asti työsuhteisten freelancereiden jäsenmaksu on ollut 1,4 prosenttia bruttotuloista.