Käytämme evästeitä sivujen teknisen toiminnan varmistamiseksi ja sivujen kävijämäärätietojen seuraamiseen. Emme kerää tietoja yksittäisistä kävijöistä.

Katso tietosuojaselosteemme

Uusimmat

SJL ja VKL vielä eri linjoilla tes-neuvotteluissa

Journalistiliitto on jättänyt esityksiään sopimusalojensa tes-neuvotteluissa.

Lehdistön ja kustannustoimittajien neuvotteluissa Journalistiliitto on jättänyt esityksensä siitä, miten vuosittaisen työajan kolmen päivän pidennys toteutettaisiin. Liitto on ehdottanut, että asiasta sovittaisiin paikallisesti. Liitto on myös tehnyt paikallista sopimista varten malleja siitä, miten pidennys voitaisiin toteuttaa esimerkiksi työaikapankin tai liukuvan työajan kautta.

Palkansaajapuolen ja työnantajan esitykset eroavat yhä toisistaan. Viestinnän Keskusliiton lähtökohta on edelleen se, että työaikaa pidennetään leikkaamalla talvilomaa.

Journalistiliitto on jättänyt myös esityksensä lehdistön ja kustannustoimittajien luottamusmiesten aseman parantamiseksi.

SJL esittää parannuksia muun muassa varaluottamusmiesten irtisanomissuojaan sekä luottamusmiesten tiedonsaantioikeuteen.

Näkemykset kaukana toisistaan

SJL on mukana graafisen alan liittojen yhteisessä selviytymislauseketyöryhmässä.

Palkansaajaliitot ovat jättäneet yhteisen esityksen siitä, miten yritysten kriisitilanteita koskeva selviytymislauseke tessissä määriteltäisiin.

Neuvotteluosapuolten näkemykset lausekkeen sisällöstä ovat kuitenkin toistaiseksi kaukana toisistaan.