Uutiset / 25.05.2015

SDI Media liittojen hakusaartoon

Av-käännösalan uusi työehtosopimus tuli voimaan 1.5. Tuolloin varmistui, että yksi neuvotteluissa mukana ollut käännöstoimisto, SDI Media, jäi sopimuksen ja työrauhan ulkopuolelle.

Suomen Journalistiliitto ja Akavan Erityisalat ovat päättäneet julistaa SDI Media Oy:n hakusaartoon. Hakusaarto on voimassa 25.5.2015 lukien toistaiseksi.

Hakusaarrossa ammattiliitot kehottavat, että niiden jäsenet eivät hae töihin hakusaarron kohteena olevaan yritykseen. Hakusaarto on laillinen työtaistelutoimenpide.

Kääntäjät vetosivat huhtikuun lopussa avoimella kirjeellä SDI Media Oy:n johtoon, jotta yhtiö tulisi mukaan historialliseen työehtosopimukseen.

Av-kääntäjien työehtosopimuksen on allekirjoittanut jo neljä käännöstoimistoa, BTI Studios, Pre-Text, Rosmer International ja Stellar Text. Lisäksi työehtosopimuksen sopijaosapuolet ovat antaneet hyväksyntänsä Saga Vera Oy:n liittymiselle työehtosopimukseen. Liittymistä valmistellaan parhaillaan.

  

Lisätietoja:

edunvalvontayksikön päällikkö Helena Lamponen, puh. 040 631 7660,Akavan Erityisalat

edunvalvontajohtaja Petri Savolainen, puh.  050 534 24 85, Suomen Journalistiliitto


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.