Uutiset / 18.06.2010

Sanoma Newsin keskustelutie taas auki

Sanoma Newsin ja Journalistiliiton edustajat tapasivat Sanomatalossa torstaina 17.6. iltapäivällä. Tapaamisessa käytiin läpi tilannetta yhtiön freelancer-sopimusten ympärillä markkinaoikeuteen päätyneen oikeusprosessin jälkeen.

 

Erityisesti keskusteltiin Sanoma Newsin aineiston käyttötarpeista uusien jakelukanavien, kehittyvien mediankulutustottumusten ja muuttuneiden kilpailuolosuhteiden seurauksena sekä näiden suhteesta kolmeen freelancereita hiertäneeseen asiakohtaan: palkkionmaksuehtoon, oikeuksien luovutuksen laajuuteen sekä freelancerin oikeudellisiin vastuisiin kolmansille tahoille.

 

Keskustelun jälkeen todettiin yhdessä, että keskustelutie on avattu rakentavassa hengessä. Liitto suhtautuu hyvin myönteisesti Sanoma Newsin tapaamisaloitteeseen.  

Keskusteluja jatketaan 9.8.

 

Petri Savolainen

edunvalvontajohtaja

 


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliiton pitkäaikainen puheenjohtaja Antero Laine on kuollut  

Hän toimi liiton puheenjohtajana 1974-1992.

Ehdota nyt Järjestöteko- ja Työyhteisötekijäpalkinnon saajaa

Esityksiä palkittaviksi voivat tehdä liiton jäsenyhdistykset, osastot ja yksittäiset jäsenet. Palkinnoista päättää liiton hallitus.

Riitaan elokuva- ja tv-tuotantoalan työvuorojen muuttamisesta ei saatu tuomioistuimesta selkeytystä

Journalistiliitto nosti kanteen, koska sen tulkinnan mukaan jäsenien työvuoroja oli muutettu työehtosopimuksen vastaisesti. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun elokuva- ja tv-tuotantoalan työehtosopimusta tulkittiin työtuomioistuimessa.