Uutiset / 18.06.2010

Sanoma Newsin keskustelutie taas auki

Sanoma Newsin ja Journalistiliiton edustajat tapasivat Sanomatalossa torstaina 17.6. iltapäivällä. Tapaamisessa käytiin läpi tilannetta yhtiön freelancer-sopimusten ympärillä markkinaoikeuteen päätyneen oikeusprosessin jälkeen.

 

Erityisesti keskusteltiin Sanoma Newsin aineiston käyttötarpeista uusien jakelukanavien, kehittyvien mediankulutustottumusten ja muuttuneiden kilpailuolosuhteiden seurauksena sekä näiden suhteesta kolmeen freelancereita hiertäneeseen asiakohtaan: palkkionmaksuehtoon, oikeuksien luovutuksen laajuuteen sekä freelancerin oikeudellisiin vastuisiin kolmansille tahoille.

 

Keskustelun jälkeen todettiin yhdessä, että keskustelutie on avattu rakentavassa hengessä. Liitto suhtautuu hyvin myönteisesti Sanoma Newsin tapaamisaloitteeseen.  

Keskusteluja jatketaan 9.8.

 

Petri Savolainen

edunvalvontajohtaja

 


Katso myös

Kaikki uutiset

Vapaa tiedonvälitys ei toteudu Gazassa: journalistien tappamisen on loputtava  

Konflikti Gazassa on tuottanut mittaamattoman määrän kärsimystä ja tuhoa siviiliväestölle yhdeksän viime kuukauden aikana. Gazasta on muodostunut tiedonvälityksen musta-aukko. Humanitaarisen katastrofin todellista laajuutta ja inhimillistä hätää ei voi ymmärtää ilman journalistien aktiivista raportointia. Siksi on välttämätöntä taata edellytykset journalistien mahdollisimman vapaalle ja turvalliselle toiminnalle sotimisesta riippumatta. Tätä edellyttää myös kansainvälinen oikeus. Yhdistyneiden kansakuntien turvallisuusneuvosto on […]

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.