Uutiset / 26.01.2015

Ratkaisujen viikko av-käännösalan tes-neuvotteluissa

Av-käännösalan työehtosopimusneuvotteluissa neuvoteltiin tänään kolmannen kerran palkoista. Esillä olivat mm. kuukausipalkat, freelancereiden palkat, palkanlisät ja työvelvoitekysymykset.

Neuvotteluissa päästiin käsittelemään myös viimeistä täysin auki ollutta asiaa eli tekijänoikeuksia.

Kaikkien osapuolten tavoitteena on päästä neuvottelutulokseen tämän viikon torstain aikana. Osapuolet korostivat, että yhteisenä tavoitteena on kehittää alan työehtoja.

Suomen Journalistiliitto ja Akavan Erityisalat ovat neuvotelleet käännöstoimistojen kanssa elokuvia ja tv-ohjelmia kääntävien ja tekstittävien av-kääntäjien työehdoista viime syksystä alkaen. Neuvottelujen takarajaa siirrettiin jo kertaalleen, vuoden vaihteesta tammikuun loppuun.

Työnantajia edustavat käännöstoimistot Pre-Text, Rosmer International Osk, SDI Media, Stellar Text ja BTI Studios. Tänään ja viime viikolla paikalla oli myös Palvelualojen työnantajat PALTAn edustaja.Lisätietoja:
 
Petri Savolainen
edunvalvontajohtaja, Suomen Journalistiliitto
050 534 2485 / petri.savolainen (at) journalistiliitto.fi

 

Helena Lamponen
edunvalvontayksikön päällikkö, Akavan Erityisalat
0201 235 352 / helena.lamponen (at) akavanerityisalat.fi


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.