Uutiset / 15.06.2018

Rami Lindström on Journalistiliiton uusi lakimies

Journalistiliiton uudeksi lakimieheksi on valittu 32-vuotias espoolainen Rami Lindström. Hän aloittaa tehtävässään elokuun alussa. Lindström korvaa liitosta uusiin tehtäviin siirtyvän lakimies Maija Ranisen. Lindström on valmistunut oikeustieteen maisteriksi Helsingin yliopistosta vuonna 2014. Hän on erikoistunut työoikeuteen. Viimeksi Lindström on työskennellyt HR4 Solutions Oy:ssä työsuhdekonsulttina, sitä ennen Puualojen työttömyyskassan kassanjohtajana ja Puuliiton henkilöstöpäällikkönä sekä Teatteri- ja mediatyöntekijöiden liiton lakimiehenä. Lindström on ollut viiden viime vuoden ajan myös sivutoiminen valokuvaaja. Lindström kertoo olleensa jo jonkin aikaa kiinnostunut nimenomaan työntekijäpuolen työmarkkinalakimiehen tehtävistä. "Lisäksi istuin aikanaan TeMen lakimiehenä samoissa neuvottelupöydissä Journalistiliiton edustajien kanssa. Heistä ja liiton toiminnasta jäi jo silloin erittäin positiivinen kuva", Lindström kertoo. "Journalismin, median ja viestinnän merkitys yhteiskunnassa kasvaa jatkuvasti. Siitäkin syystä odotan uutta työtäni innolla." Journalistiliiton edunvalvontajohtaja Petri Savolainen sanoo, että hyviä ehdokkaita nyt täytettyyn paikkaan oli useita. "Saimme kaikkiaan 19 hakemusta, ja haastattelimme viittä hakijaa", Savolainen kertoo. "Kovatasoisia hakijoita oli todella monta."  

Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.