Vi använder cookies för att säkerställa teknisk drift av sidorna och för att samla antalet besökare på sidorna. Vi samlar inte information om enskilda besökare.

Senaste nytt

Rekrytering: Rami Lindström börjar i augusti

Journalistförbundet har anställt juristen Rami Lindström till Maija Raninens efterträdare. Lindström är 32 år gammal och kommer närmast från företaget HR4 Solutions där han jobbat som konsult.

Lindström är magister i juridik från Helsingfors universitet. Han utexaminerades 2014 och har specialiserat sig på arbetsrätt. Han har tidigare jobbat som kassachef på arbetslöshetskassan för skogsbranschen (Puualojen työttömyyskassa) och som personalchef på skogsfacket Puuliitto. Han har också arbetat som jurist på Fackförbundet för teater och media i Finland.

Vid sidan om sitt övriga jobb arbetar Lindström som fotograf.

Lindström säger att han redan en tid varit intresserad av arbetstagarsynvinkeln när det gäller arbetsmarknadsjuridik. Under sin tid på Fackförbundet för teater och media i Finland satt han vid samma förhandlingsbord som Journalistförbundets representanter.

– Redan då fick jag en mycket positiv bild av Journalistförbundets verksamhet, säger han.

Lindström ser fram emot sitt nya jobb.

– Journalistikens, mediernas och kommunikationens roll blir allt viktigare i samhället.

Journalistförbundets intressebevakningsdirektör Petri Savolainen säger att förbundet fick många goda ansökningar till det lediga jobbet.

– Vi fick 19 ansökningar och intervjuade fem personer. Det fanns många bra goda kandidater, säger Savolainen.